FIVB Bayanlar Dünya Grand Prix ikinci turunda ilk yenilgisini alan Filenin Sultanları, Dominik Cumhuriyeti'ne 3-2 yenildi.

Büyük bir çekişmeye sahne olan maçta konuk ekip yaptığı etkili savunmayla turnuvadaki ilk galibiyetini elde ederken milli takımımız da ilk yenilgisini almış oldu.

Karşılaşmaya müthiş bir enerjiyle başlayan konuk ekip, özellikle bloklarda millilerimize geçit vermedi. Blok-Aut sayılarla arayı iyice açan Dominik Cumhuriyeti ilk teknik molayı 8-2 önde tamamladı. Mola dönüşü taktik servislerde başarılı olan Milliler hücumlarda da hızlı olunca sayılar kazanarak aradaki farkı eritti. 16-13'lük ikinci teknik molanın ardından Neriman-Bahar ikilisi bloklarda etkili bir oyun ortaya koydu. Karşılıklı sayılarla geçilen setin son bölümünde savunmada hatasız oynayan milliler seti 25-23 kazandı.

İkinci sete taraftarın desteğini de arkasına alarak başlayan Ay Yıldızlılar ilk teknik molayı 8-3 önde tamamladı. Neriman'ın hücumlardaki performansı Gözde ve Kübra'nın bloklardaki tecrübeleri sonrasında milliler ikinci molayı da 16-11 önde geçti. Savunmada problemler yaşayan ve arka alandan manşet çıkartmakta zorlanan rakibi karşısında kolay sayılar bulan Sultanlar seti 25-19 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sette oyundan biraz düşen milli takımımız teknik molaları 8-7 ve 16-14 geride tamamladı. Setin son bölümünde bloklarda daha etkili olan Dominik Cumhuriyeti 25-22'lik setin sonrasında durumu 2-1 yaptı. Çekişmeli geçen dördüncü seti 25-22 kazanan Dominik Cumhuriyeti durumu 2-2 yaptı. Karşılıklı sayılarla geçilen final setini 15-9 kazanan Dominik Cumhuriyeti ilk galibiyetini kazandı.

Sultanlarımız 2. Ayak 2. Karşılaşmasını yarın saat 19.00 da Sırbistan ile oynayacak

SALON: TVF Başkent

HAKEMLER: Wondy Abdelsamad (Mısır), Olga Zakharova(Rusya)

TÜRKİYE: Asuman, Gözde, Bahar, Meliha, Neriman, Kübra, Gizem(Libero),Güldeniz, Cansu, Çağla, Yeliz

DOMİNİK CUMHURİYETİ: Paola, Victoria, Altagracia, Bethania, Estafany, Dharlenis, Brenda (Libero), Prisilla, Elizabeth

SETLER: 25-23, 25-19, 22-25, 22-25,

SÜRE: Dakika (27-28-30-32-17)