FENERBAHÇE'nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch, 1 yıllığına kiralandığı Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al-Ain FC takımının İtalya'daki kampına katıldı.

Geçen sezon PAOK'ta kiralık oynayan Miroslav Stoch'un Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından Al-Ain'e kiralanırken 2016'ya kadar sözleşmesi Fenerbahçe tarafından 2018'e kadar uzatıldı. Sarı-lacivertlilerin Birleşik Arap Emirlikleri’nin Al-Ain FC takımına 1 milyon euro karşılığında, 1 yıl süreyle kiralandığı Stoch, yeni takımı Al-Ain Kulübü tarafından 5 milyon euro bedelle sigortalandı.

Fenerbahçe'nin 2010 yılı yazında Chelsea'den 5.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı sarı-lacivertli forma altında 93 resmi maça çıkıp 14 gol atan 24 yaşındaki Stoch, Erzurum kampını tamamlayarak İtalya'nın Floransa kentine 40 kilometre uzaklıktaki termal oteller bölgesi Montecatini'de kampı sürdüren yeni takımına katıldı.

Önümüzdeki 19 Ağustos'ta Asya Şampiyonlar Ligi'nde kendi evinde Hamza Bin Zayed Stadyumu'nda Ittihad ile karşılaşacak Al Ain'in kampına 3 bavul ile gelen Stoch, arkadaşları ile çalışmalara başladı. Kulüp Başkanı Muhammed Obeid Hammad, zorlu bir sezona başlayacaklarını, Türkiye'de Erzurum'da yaptıkları kamptan sonra İtalya'da sıkı çalıştıklarını, Stoch'un da takıma büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Hammad, Ramazan ayı nedeniyle çalışmaları ağırlıklı olarak akşam saatlerinde yaptıklarını 19 Ağustos'taki Asya Şampiyonlar Ligi maçının rövanşının 26 Ağustos'ta oynanacağını; Birleşik Arap Emirlikleri liginin yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde de iddialı olduklarını ekledi.



FOTOĞRAFLI