ALSANCAK Stadı'nın maçlara kapıtılması, Göztepe, Karşıyaka ve Altınordu'yu yeni arayışlar içine sokarken, bu karardan en çok etkilenen kulüp, stadın kiracısı Altay oldu. Tek gelir kaynaklarını da kaybetmekle yüz yüze kaldıklarını dile getiren Altay Başkanı Aslan Savaşan, Alsancak Stadı'nın kapatılmasıyla yıllık 2 milyon TL'ye yakın zarara uğrayacaklarını söyledi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden kiraladıkları stadı, İzmir'in diğer kulüplerine kiralayarak yıllık 500 bin TL, reklam panolarından 800 bin TL, isim sponsorluğundan 500 bin TL gelir elde ettiklerini, ayrıca kulüp binası, lisanslı ürün mağazası, kantin ve otopark gelirleriyle ayakta kaldıklarını dile getiren Savaşan, "Zararımızı karşılamak zorundalar. En kötü senaryoda Atatürk Stadı bize kiralanmalı" dedi.
Stat girişindeki elektronik turnikelerin sayısını artırmak için 300 bin TL, VIP, B Protokol tribünlerinin modernleştirilmesi ve stat koltuklarının yenilenmesi için 325 bin TL yatırım yaptıklarını, geçen sezon Göztepe, Karşıyaka ve Altınordu ile birlikte zeminin yenilenmesi için 700 bin TL harcadıklarını kaydeden Savaşan, "Stat 15 personeli istihdam yaratıyordu. Bunca insan işinden olacak" diye konuştu.