224 BURSA ve Bursaspor Gönüllüleri Derneği’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlediği panelde Sporda Şiddetin Önlenmesi yasası anlatıldı.
Geniş bir katılımla yapılan toplantıda oturum başkanlığını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Spor Hukuku Enstitüsü Onursal Başkanı Prof. Dr. Selçuk Öztek yaptı. İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Spor Hukuku Enstitüsü Başkan yardımcısı Avukat H.Alpay Köse, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Taner Tabel, yasayı anlattı.
Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı, Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Avukat Engin Tuzcuoğlu ile Bursa Cumhuriyet Savcısı Murat Bağlamaç, uygulamalar hakkında görüşlerini açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Tabel, kişilerin sporda aldıkları cezalara itiraz hakkı olduğunu, bu itirazların hukuka uygun bulunduğunda Cumhuriyet Savcıları tarafından kaldırıldığını söyledi.
Daha sonra söz alan Bursaspor Başkan Danışması Alpay Şar ise Bursaspor’un şiddet olaylarından ötürü 130 bin TL para cezası aldığını ve bu şiddet olaylarının biran önce önlemseni gerektiğini, yoksa kulüplerin kasalarından paraların buralara gideceğini belirtti.
Panele Bursa’nın yanı sıra Adana ve Mersin Barosu başkanlarının katılması dikkat çekti.
Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, "Kanun yeni çıktı. Uygulamak için zaman gerekiyor. Şiddeti bitirmek için, şiddet yapmayalım. Rekabet düşmanlık değil, dostluk getirmelidir. 2011’de çıkartılan bu yasanın kapsamı daha geniş tutulmalıdır" dedi.
Daha sonra panelistler, oturuma katılanların sorularını cevaplandırdı.