Ercan ATA, Ankara-

Spor Toto Süper Lig 2013-2014 sezonu şampiyonluk kupası sergilendi.

2013-2014 sezonunda şampiyonluğunu ligin bitimine üç hafta kala ilan eden Fenerbahçe'nin müzesine götüreceği kupa, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı bahçesinde bulunan halı sahada tanıtıldı.

Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2013-2014 sezonu şampiyonluk kupası tanıtımında yaptığı konuşmada, şampiyonluğunu ligin bitimine üç hafta kala ilan eden Fenerbahçe'yi kutladı. Şampiyonluk kupasının Fenerbahçe'ye teslim tarihi ile ilgili olarak, takvimin netleşmediğini ifade eden Kasapoğlu, şampiyonluk kupasının bir hafta boyunca vatandaşların izlenimine açık olacağını belirtti. Kasapoğlu, son 4 yıldır lige sponsor olduklarını de ifada ederek, "Bu yıl Türk futboluna 350 milyona yakın kaynak aktardık. Türk futbolunun istediğimiz standartlara gelmesi noktasında katkımızı ortaya koymakta kararlıyız. Kulüplerin de daha kurumsal hale gelmeleri için hesap verebilirlik ve şeffaflık noktasında gayret etmeleri gerekir" dedi.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, açıklamasının ardından Fenerbahçeli taraftarlarla kupa önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dışı 925 ayar gümüşten yapılan kupanın içi 24 ayar saf altın kaplama. Ön yüzü yıldız kabartmalı kupa, 9 kilo ağırlığında. Boyu 60, eni ise 42 santimetre olan kupanın taban çapı 30, tavan çapı da 25 santimetre ve yaklaşık 100 bin lira değerinde.

EA(MA)