Basketbolda Türkiye Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası 8'li final karşılaşmalarının toplantısı yapıldı.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan toplantıya, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Alpay Ünal, TBF Ligler Direktörlüğü Erkek Ligleri Sorumlusu Ayhan Özgümüş, TBF Ligler Direktörlüğü Kadın Ligleri Sorumlusu Murat Tümer, Türk Telekom Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, Türk Telekom Oyuncusu Can Akın, TOFAŞ Kulübü Başkanı Efe Aydan, Trabzonspor Medical Park Başntrenörü Hakan Demir, Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ve Pınar Karşıyaka Oyuncusu İnanç Koç katıldı.

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Alpay Ünal, A Milli Basketbol Takımı'nın 2014 FIBA Dünya Kupası'na katılacak olmasının mutluluğuyla geldiğini belirterek, "Sayın Başbakan'a ve TBF Başkanı Turgay Demirel'e teşekkür etmek istiyorum. Bu vesileyle Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası 8'li finallerinin daha heyecanlı geçeceğini düşünüyorum. Kupanın, dostluk ve kardeşlik içinde geçeceğini, ülkemizin içinde bulunduğu durumu düşünürsek, dostluğun ve birlikteliğin üst seviyede olması gereken bu günlerde bu kupanın örnek olmasını diliyorum" dedi.

TBF Ligler Direktörlüğü Erkek Ligleri Sorumlusu Ayhan Özgümüş, Ankara'da düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası maçlarının çok iyi geçtiğini ifade ederek, bu kupanın da çok iyi geçeceğine inandığını söyledi.

TBF Ligler Direktörlüğü Kadın Ligleri Sorumlusu Murat Tümer ise turnuvanın güvenlik toplantısını dün yaptıklarını vurgulayarak, maçlara gelecek seyircilerin bu kararlara dikkat etmelerini durumunda herhangi bir sorun yaşanmayacağını belirtti.

Türk Telekom Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, kupanın kendisi için 2 ayrı önemi bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Göreve yeni geldim. Türk Telekom'da yıllarca çalışmış ve yeniden geri dönmenin heyecanıyla bu turnuvaya başlayacağız. Burada 8 takım arasında olmak çok önemli. Her maçın bir final havasında geçeceğini düşünüyorum. Türkiye Kupası tek maç oynandığı için sürprizlere çok açık bir turnuva. Biz de son güne kalıp kupaya ulaşmak isteyen ekiplerden bir tanesiyiz. Çok köklü bir geleneği olan, son 2 sezondur çok iyi basketbol oynayan Pınar Karşıyaka ile karşılaşacağız. Ligde bulunduğumuz konum itibariyle Pınar Karşıyaka'yı favori görüyorum ama maçı lehimize çevirmek için de elimizden geleni yapacağız."

Türk Telekom Oyuncusu Can Akın, hedeflerinin öncelikle kendileriyle olan mücadeleyi kazanmak olduğunu vurgulayarak, "Antrenmanlarda gösterdiğimiz performansı ve sert basketbolu, maç içinde 15 dakikaya yayabiliyoruz. Bunu 35-40 dakikaya yaymak istiyoruz. Bunu başarırsak, önümüzün açık olduğunu düşünüyoruz. Rakibimiz Pınar Karşıyaka, herkesi yenebilecek ve gerek ligde gerekse de kupada final oynayabilecek bir takım. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

TOFAŞ Kulübü Başkanı Efe Aydan, tur atlama ve finale gitme şanslarının bulunduğunu belirterek, "İyi konsantre olan kulüplerin bu turnuvanın sonuna kadar gideceğini biliyoruz. Kupada Galatasaray Liv Hospital ile karşılaşacağız. Rakibimizin gücü ortada ama biz de gençliğimizin avantajını kullanarak ve elimizden geleni yaparak üst tura yükselmeyi istiyoruz" dedi.

Aydan, bir gazetecinin Türkiye'de oynayan yabancı oyuncuların Türk oyuncuları nasıl etkilediğiyle ilgili bir soruya, şu yanıtı verdi:

"Felaket bir durumla karşı karşıyayız. Bu kadar yabancının oynadığı bir ligde, ileriye dönük genç sporcuların yetişmesi konusunda sıkıntılarımız bulunuyor. Yabancı oyuncu sayısı artsın diyenler var. Bu Türk basketbolcuların geleceği açısından zor bir durum. İdareci, yönetici, sporcu olarak değil, antrenörlerin yılda en az bir kere bir araya gelmesi lazım. Yönetenler olarak beyin jimnastiği yapmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Her şeyi idarecilere bırakıyoruz, onlar da sonuca ve hedefe endeksli. Bu baskılar, antrenörlerin üzerinden genç oyuncuları zora sokuyor."

Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Hakan Demir, sezonun zorlu bir döneminde böyle bir turnuvanın oynandığını ve Türkiye Ligi'nin gücünün de ortada olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: "Buna bakılarak Türkiye Kupası'nın seviyesi de tahmin edilebilir. Elemelerden sürpriz olarak çıktık. Bizim göreve gelmemizden önce bu başarıyı sağlayan antrenör Hasan Özmeriç'e teşekkür ederiz. Fenerbahçe Ülker ile zorlu bir maç yapacağız. Rakibimiz çok formda. Bizim bir maçlık bir hayalimiz var. Elimizden geleni yaparak sürprize imza atmak istiyoruz."

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, kupada 8 değerli takım bulunduğuna dikkati çekerek, "Amacımız son güne kadar burada kalmak. Umarım sakatlıklardan uzak ve iyi bir turnuva olur. Güzel bir salonda oynayacağız. Tüm takımlara başarılar diliyorum" dedi.

Sarıca, yeni transferleri Jawad Williams'ın kupada süre alıp almayacağıyla ilgili bir soruyu, "Williams dün akşam geldi. Kendisini direkt Ankara'ya getirdik ve bu sabah da işlemleri bitti. Yarın kadromuzda olacak ama oynayıp oynamayacağını bilmiyoruz çünkü bir antrenmana bile çıkmadı. İlerleyen zamanlarda kendisinden çok yararlanacağımızı düşünüyorum. Var olan durumumuzda bu transfere ihtiyaç vardı, katkıda bulanacaktır" şeklinde yanıtladı.

Pınar Karşıyaka Oyuncusu İnanç Koç ise kupada yer almaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Sezonun ortasını geçmişken, 2 maç sonunda finale çıkacağınız, 3. maç sonunda ise şampiyon olabileceğiniz bir turnuvada oynamak önemli. Diğer 7 takım gibi şampiyonluğun adaylarından biriyiz. Bir Türkiye Kupası finalimiz var, bunu daha da yukarı götürmek istiyoruz. Kupanın açılış maçını oynayacağız ve ilk maçlar her zaman zor olur. Burası Türk Telekom'un sahası, burada antrenman yapıp, maç oynuyorlar. Küçük de olsa bir avantajları var diye düşünüyorum. Çok çalışarak bunu kendimize çevirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. ea (os)