KAYSERİ (), TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu’nca (TDF) Kayseri'de Erciyes dağında düzenlenen Spor Tırmanış Büyükler Türkiye Şampiyonası Lider Finalleri sona erdi, dereceye girenlere ödülleri verildi.
Hacılar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Hacılar Arama-Kurtarma Dağcılık Havacılık ve Kış Sporları Kulübünce (HADAK) desteklenen Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası, büyükler kadınlar ve erkekler olmak üzerede 2 kategoride düzenlendi. 
İki gün süren şampiyonada kadınlarda birinciliği Bursa Zirve Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü'nden Ayşe Narmanlı alırken ikinciliği İzmir Keşif Dağcılık'tan Sibel Sinsi, üçüncülüğü ise İstanbul Doğa Aktiviteleri Spor Kulübünden Lara Özak aldı.
Erkekler kategorisinde ise birinciliği Sakarya Üniversitesi Spor Kulübünden Alper Hüseyin Hazar, ikinciliği İstanbul TED Spor Kulübünden Ali Şen, üçüncülüğü ise Bursa Zirve Dağıcılık ve Doğa Sporları Kulübünden Recep Gür kazandı.
Yarışmanın sonunda düzenlenen ödül törenine Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Şenol, Gençlik ve Spor Müdürü Murat Eskici, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Genel Başkanı Ercan Akpınar, Kayseri Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, sporcular ve davetliler katıldı.
Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TDF Başkanı Alaattin Karaca, "Federasyon olarak amacımız ülkemizin her tarafına gitmek, en uzak noktalarına ulaşmak, sporumuzu yaymak ve yaygınlaştırmak ve ülkemizi uluslararası platformlarda temsil edecek gençler kazanmak" dedi.

FOTOĞRAFLI