BİR SPORCUNUN, "HER YER RÜŞVET, HER YER YOLSUZLUK" ŞEKLİNDE SÖZLERİNİ DUYAN ANKARA VALİ YARDIMCILARINDAN ULUTAŞ, PROTESTO İHTİMALİ ÜZERİNE BAKAN'IN ALANA GELMEMESİNİ İSTEDİ 78. Büyük Atatürk Koşusu öncesi start krizi yaşandı.

Ankara Vali Yardımcılarından Mehmet Ali Ulutaş, yarış öncesi antrenman yapan bir sporcunun, "Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk" şeklinde sözlerini duydu. Bu sözlerin ardından Vali Yardımcılarından Ulutaş, yarışın startını yapacak olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın protesto edileceği ihtimali üzerine Bakanın alana gelmemesini istedi. Bakanın alana gelmemesi talebini Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a ileten Ulutaş, olumsuz yanıt aldı.

Baykan, "Bakan Türk milletinin bakanıdır. Ulu önder Atatürk'ümüzün anısına yapılan bu önemli koşuda kesinlikle sayın bakanımız start verecektir" diyerek valiye tepki gösterdi.

Bu sırada spor bakanlığına yeni atanan Akif Çağatay Kılıç, start için alana geldi. Vali yardımcısı Ulutaş'ın aynı konuyu ilettiği Bakan Kılıç da, "Startı kendim vereceğim" diyerek yarışı başlattı.

Bakan Kılıç, açılışın ardından halkla sohbet ederek alandan ayrıldı. ERCAN ATA - ANKARA / EA(GH)