Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne spor camiası da destek verdi.

Yenikapı'da gerçekleştirilen organizasyona, spor camiasından çok sayıda kişi katılırken, kulüpler ve sporcular sosyal medya üzerinden mesajlarıyla destek oldu.

Mitinge, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de katıldı. Demirören ve Terim, ellerinde bayraklarla darbe girişimini protesto edenler arasında yer aldı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, spor camiasından mitinge katılanlar arasında bulunurken, iki kulüp başkanı yan yana da geldiler.

Sosyal medyadan destek verdiler
Çok sayıda kulüp, sporcu ve federasyon, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne sosyal medya üzerinden destek verdi.

Sosyal medya hesaplarında miting alanından fotoğraflara yer veren kulüplerden Beşiktaş, "Demokrasimize sahip çıkıyoruz", Fenerbahçe, "Demokrasimize sahip çıkıyoruz. Tek yürek Türkiye!", Galatasaray, "15 Temmuz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, demokrasimize sahip çıkıyoruz", Trabzonspor, "Bu ülke bizim, bu bayrak bizim, bu millet bizim", Kayserispor, "Demokrasimizin, milletimizin yanındayız. Hakimiyet kayıtsız ve şartsız milletindir" mesajlarını paylaştı.

Türkiye Basketbol Federasyonunun paylaşımında ise, "Birlikte çok güzeliz" ifadesi yer aldı.

Öte yandan, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nden fotoğrafları takipçileriyle paylaşan milli futbolculardan Arda Turan, "Yaşasın birlikteliğimiz, yaşasın cumhuriyetimiz, yaşasın Türkiye'miz", Burak Yılmaz, "Türkiyem!", Hasan Ali Kaldırım, "Birlikte olunca daha güçlüyüz, daha güzeliz!" ve Alper Potuk ise "Demokrasimize sahip çıkıyoruz. Tek yürek Türkiye!" mesajlarını aktardı.