Ercan ATA, Ankara- Daha önce 7 Rolex saat ile gündeme gelen ve Spor Bakanlığı'nın soruşturma başlattığı haber sonrasında şimdi de Spor Genel Müdürlüğü dağıtılan altınları geri istiyor.



Wushu Federasyonu 01.10. 2012 tarihinde yönetim kurulu kararı ile Dünya şampiyonasında dereceye giren sporcularının ödül yönetmeliğinden yararlanması Gençlik ve Spor Bakanlığı spor faaliyetleri şubesine bir yazı gönderdi ve sporcularının ödüllerini istedi.



Başarılarından dolayı tüm sporculara ödemeleri yapılırken Yanlışlıkla 4 sporcuya fazla para ödendiği fark edildiği ifade edildi. Kısa bir süre sonra hatayı fark eden Spor Genel Müdürlüğü, Wushu federasyonuna bir yazı gönderdiği ve fazla yatırılan altınları geri istediği öğrenildi. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen Wushu federasyonu Zeynep Makbule Akyüz, Yasin Mutlu, Turgay Kaya ve Halil Kalaycı için fazladan yatırılan altınları geri ödemediği ortaya çıktı. Spor Genel Müdürlüğü daha önce yazışma yapmasına rağmen dönemin Federasyon Başkanı Abdurrahman Akyüz altınları iade etmek yerine konuyu eski spor Bakanı Suat Kılıç'a ilettiği ve alınan altınların sporcularının hakkı olduğu iddiasında bulunduğu belirtildi. Bu gelişmeden sonra tekrar yazılan yazılara cevap verilmemesi üzerine Spor Genel Müdürlüğü, Wushu federasyonu yeni yönetimine yeniden bir yazı göndererek son kez ikazda bulunduğu belirtildi. EA(MA)