Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avusturya Açık Taekwondo Turnuvası'nda toplamda 10 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza atan Taekwondo Milli Takımımızı tebrik etti.

Bakan Çağatay Kılıç'ın mesajı şöyle:

"Taekwonda Milli Takımımızın 31 Mayıs - 1 Haziran 2014 tarihlerinde Avusturya'da gerçekleştirilen turnuvada kazandığı başarılar bizi oldukça mutlu etti. 67 ülkeden 1.700 sporcunun katıldığı turnuvaya, 13 sporcu ile iştirak eden ülkemizin 4 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanması takdire şayan. Tüm kategorilerde yarışmamasına rağmen, takım halinde ikinci olma başarısını gösteren genç sporcularımızı tüm kalbimle tebrik ediyorum. Çok daha güzel başarılara birlikte sevineceğimiz günlerin yakın olduğuna inancım tam."

TURNUVADA BAŞARI KAZANAN SPORCULAR

Turnuvanın ilk gününde erkekler 87 Kg'da Ali Sarı ile bayanlar 49 Kg'da Rukiye Yıldırım birinci olarak altın madalya, erkekler 80 Kg'da Yunus Sarı ile 63 Kg'da Umut Bildik ise ikinci olarak gümüş madalya kazandılar.

İkinci günde ise Bayanlar 55 Kg'da Fatma Sarıdoğan ile bayanlar 49 Kg'da Zehra Döşüçukur altın madalya kazandılar. Erkekler +78 Kg'da Talha Bayram ikinci olurken, bayanlar 73 Kg'da Furkan Asena Aydın, 57 Kg'da Dürdane Altunel ve +73 Kg'da Cansel Deniz üçüncü olarak bronz madalya kazandılar.

İSTANBUL /

gh(gh)