RUSYA Premier Ligi 16.hafta karşılaşmasında cezası nedeni ile seyirciden yoksun lider Zenit'i konuk eden Spartak Moskova, karşılaşmayı 4-2 kazanarak lider ile arasındaki puan farkını 3'e indirdi. Karşılaşmada Fenerbahçe'ye giden Emenike'nin yerine alınan Yura Movsisyan, 3 gol atarak maça damgasını vurdu.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Zenit, henüz 6.dakikada Kerzhakov'un attığı golle 0-1 öne geçti. Ancak Spartak Moskova, Ermeni futbolcusu Yura Movsisyan ile 34'te önce beraberliği yakaladı, ilk yarının son düdüğünden hemen önce 45'te de 2-1 öne geçti.
Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Spartak Moskova, yine Yura Movsisyan ile 48'de 3.golü bularak 3-1 öne geçti. Bu golle birlikte iyice rahatlayan Spartak Moskova'nın rahatlığını Zenit'in Brezilyalısı Hulk 65'te kullandığı serbest vuruşla bozarak durumu 3-2'ye getirdi. Golden sonra skoru eşitlemek için var gücü ile gol arayan Zenit, kalesinde 83.dakikada Denis Glushakov'un attığı golü görünce tekrar iki farkla geriye düştü ve karşılaşma bu skorla sona erdi.
Bu galibiyet ile birlikte puanını 33'e yükselten Spartak Moskova, 36 puanlı lider Zenit ile arasındaki puan farkını 3'e indirmiş oldu. SK(MA/FG)