MADEN felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Soma'ya bir destek de Beşiktaş'ın eski yöneticisi Sinan Vardar'dan geldi, geçen yıl Bölgesel Amatör Lig 8'inci Grup'ta giriştiği şampiyonluk yarışını kaybeden Somaspor'un yeni başkanı oldu.
Geçen ay 301 madencinin hayatını kaybettiği felaket sonrası Belediye Başkanı Hasarn Ergene ve Kaymakam Bahattin Atçı'yla görüşen Sinan Vardar, önceki yıllarda profesyonel kategoride de mücadale eden Somaspor'a talip oldu.
Teklifi kabul eden kulüp yönetimi, olağanüstü kongrede başkanlığı Vardar'a devretti. Yönetimine ilçeden ve dışarıdan görevi gönüllülük esasıyla yürütecek isimleri dahil eden Sinan Vardar, şöyle dedi:
"Ünlü spor adamları ile bir araya gelerek güçlü bir yönetim kurulu ve sosyal komite oluşturduk. Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Somaspor'un daha iyi yerlere gelmesi için proje oluşturduk. Yaşanan facianın ardından yaraları biraz olsun sarmak adına çalışacağız. İlçeye 15 bin kişilik stat projesi çizdirdik. Atletizm branşını açacağız, eğitime destek olacağız."