Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla düzenlenen Soma Turnuva'sında şampiyon olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Bilic, turnuva sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Slaven Bilic'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Bugün hayırlı bir iş için buradaydık. Yardımı her zaman hak eden insanlar için güzel bir organizasyon yaptık. Beşiktaş ailesinin bir ferdi olarak burada bulunmaktan gurur duyuyorum."

"Güçlü rakiplere karşı güzel maçlar oynadık. Zorlu bir Feyenoord maçından çıkıp buraya geldik. İki rakibimize de karşı gösterdiğimiz direnç beni memnun etti. Aldığımız sonuçlarla özgüvenimiz yükseldi. İki galibiyeti de hak ettik. Chelsea'ye karşı bulduğumuz gol biraz şans golüydü."

"Erken form tutmak kötü değildir. Her maça aynı önemi vermek gerek. Önemli olan ivmeyi koruyabilmektir. Bunun için kadro derinliği ve kalitesi lazımdır."

"Arsenal, Avrupa'nın en iyi takımlarından biri. En zor kuralardan birini çektik. Bu eşleşmenin favorisi şüphesiz Arsenal. Rakibimize büyük saygımız var. Arsenal'i elemek için sadece umudumuz değil planımız da var. Bu planı uygulamaya çalışacağız. Cesur oynayacağız ve onları elemek için elimizden geleni yapacağız. Chelsea karşısında oynadığımız futbol, bu eşleşme hakkında bize sinyal verdi. Chelsea ile başa çıkabiliyorsak Arsenal ile de başa çıkabiliriz."

ERSUN YANAL: "EKSİKLERİMİZİ VE YAPABİLECEKLERİMİZİ GÖRDÜK"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, takım olarak eksiklerini ve yapabileceklerini gördüklerini söyledi.

Ersun Yanal, "Elim kazada hayatını kaybedenlere tekrar baş sağlığı diliyorum. Güzel bir organizasyondu. Uzun zamandır görmediğimiz görüntüleri tribünlerde gördük. Taraftarlar İngiliz ekibi Chelsea'yi izleme şansını yakaladılar. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Biz de eksiklerimizi ve yapabileceklerimizi gördük. Yarından itibaren bu yönde çalışmalarımıza başlayacağız" diye konuştu.

CHELSEA ANTRENÖRÜ HOLLAND: "BİZİM AÇIMIZDAN OLUMLU BİR TURNUVA OLDU"

Chelsea adına teknik direktör Jose Mourinho'nun yerine basın toplantısına katılan antrenör Steve Holland da, 5 gün içinde 3 maç oynadıklarını vurgulayarak, "Birçok oyuncumuz Dünya Kupası'ndan geldiği için yorgundu. Ancak bizim açımızdan olumlu bir adım oldu. Hazard ve Oscar ilk maçlarına çıktı. Performanslarından memnunuz" dedi.

Fenerbahçe'yi 2-0 yendikleri maçta çok güzel oynadıklarını kaydeden Holland, "Beşiktaş karşısında tamamen kontrollü olmaya ve rahat hareket etmeye

çalıştık, ancak son dakikalarda böyle bir gol yediğimiz için hayal kırıklığı oldu. Oyunun kontrolü bizdeydi" diye konuştu.

Steve Holland, yeniden Chelsea'ya dönen Drogba'nın takıma katkı sağlayacağını belirterek, "Drogba, Chelsea'dan ayrıldığında Avrupa futbolunun zirvesindeydi. Galatasaray ile başarılı bir sezon geçirdi. Kendisini geri aldığımız için çok mutluyum. Drogba bir lider. Maç kazanan bir oyuncu olduğunu

kanıtlamış biri. Chelsea'nin bu sezonki oyununda bize katkısı olacak" dedi.

Beşiktaş'a transfer olan Demba Ba'nın Chelsea'de düş kırıklığı yaşadığını kaydeden Holland, "Chelsea'de dünyanın en iyi oyuncularıyla rekabet halinde oluyorsunuz. Demba Ba çok önemli bir Avrupa oyuncusu" ifadelerini kullandı.

PLAKET VERİLDİ

Bu arada turnuvanın ardından düzenlenen törende takım kaptanlarına organizasyonda yer aldıkları için birer plaket verildi.

Beşiktaş adına Sivok, Chelsea adına Terry ve Fenerbahçe adına da Emre Belözoğlu, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu ve Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil'in de katıldığı törende plaketleri aldı.

Üç futbolcu, takımları adına aldıkları plaketlerle birlikte poz verdi. Karşılaşmaları yöneten hakemlere de Fenerbahçe Kulübü Üst Yöneticisi Hasan Hakkı Yılmaz birer plaket takdim etti.