Turnuvayı 20 binin üzerinde taraftar izlerken, Saracoğlu'nun yarısı boş kaldı

Takımlar sahaya taraftarların alkışları arasında çıktı

Fenerbahçe, Beşiktaş ve İngiliz devi Chelsea'nin katıldığı ve Soma'da vefat eden madencilerin ailelerine yardım amacıyla düzenlenen 3'lü turnuvayı 20 binin üzerinde taraftar izlerken, turnuvaya ev sahipliği yapan Saracoğlu'nun yarısı boş kaldı. Turnuvada Beşiktaş, Chelsea ve Fenerbahçe taraftarları tribünde birlikte oturdu. Tribünde Galatasaray formalı taraftarların da yer aldığı gözlendi. Karşılaşma öncesi takımların futbolcuların arasında oluşan dostluk ve oluşan ortam yeni sezon öncesi örnek oldu. Son yıllarda derbilerde yaşanan olaylar nedeniyle deplasmanlara gidemeyen sarı-lacivertli ve siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesi stat çevresindeki mekanlarda birlikte vakit geçirdiler, sohbet ettiler, ardından da Soma yararına düzenlenen turnuvada aynı tribünleri paylaştılar. Sahaya çıkan takımlara sevgi gösterilerinde bulundular.

İSTANBUL ÇEVİK KUVVET ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SOMA'YA ANLAMLI DESTEK

Beşiktaş ile Fenerbahçe ve Chelsea'nin yer alacağı ve geliri Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlanacak turnuva öncesi bir yardım da İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden geldi. İstanbul çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, bu turnuvada görev yapan polislerin kulüplerden alacakları ücreti Soma'daki ailelere bağışlayacak.

6222 Sayılı Sporda Şiddeti ve Düzensizliği Önleme Yasası gereği, kulüpler, maçlarda görev yapan polislere ücret ödüyor.

FATİH TERİM AMELIYAT OLMASINA RAĞMEN STADDA

Fatih Terim menisküs ameliyatı olmasına rağmen maça geldi ve teknik adamlara başarı diledi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, sabah sol dizinden menisküs ameliyatı olmasına rağmen stada gelerek maçı izledi. Fatih Terim, önce Beşiktaş soyunma odasına giderek teknik direktör Bilic ile sohbet etti ve Şampiyonlar Ligi play-off turunda başarı diledi. Terim, daha sonra Fenerbahçe soyunma odasına giderek, teknik direktör Ersun Yanal'ı Soma yararına adım için tebrik etti hem de başarı diledi.

Moussa Sow ile Demba Ba, Cristian ile Motta uzun süre sohbet etti

Futbolcular arasındaki yakın diyaloglar dikkat çekti. Senegalli golcü Moussa Sow, yakın arkadaşı Demba Ba ile saha kenarında uzun süre sohbet etti. Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya da ikilinin yanına gelerek, iki Senegalli oyuncuyla bir süre konuştu.

F.Bahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Cristian Baroni de, Beşiktaş'ta forma giyen vatandaşı Motta ile uzun süre sahada sohbet etti.

Turnuvaya katılan takımlara madenci figürü olan plaket verildi

Turnuvaya katılan takımlara düzenlenen törenle 'elinde fener taşıyan madenci' figürü olan bir plaket hediye edildi.