Sercan SAPANATAN, İstanbul- İspanya basını bu şok iddia ile çalkalanıyor.

İspanyol gazatesi El Mundo'nun iddiasına göre Barcelona, Brezilyalı yıldız Neymar'ın bonservisine 57 milyon euro değil, 95 milyon euro ödemiş. El Mundo gazetesinin iddiasına göre İspanyol mahkemelerinin incelemesi sonrası 10 milyon euroluk imza parası ödenmiş. Bu ücretin dışında ise bonus parası ve transfer komisyon parası adı altında menajerler ve aracılara Barcelona tarafından çok yüklü rakamların ödendiği iddia edildi. Barcelona tarihinin en pahalı transferi olan Brezilyalı Neymar için ortaya atılan iddialar bununla da bitmiyor. Son haberlere göre Neymar ve Barcelona arasındaki gerçek sözleşme şu an İspanyol adli makamlarında inceleniyor. Belgelerde yazan bilgilere göre Neymar'ın ailesi transfer için milyonlarca euro gizli komisyon almış. Bu arada El Mundo'nun haberine göre Neymar'ın ailesi tarafından Barcelona'dan alınan ve çeşitli amaçlar için kullanılan 8.5 milyon euro para var.

Gazetenin açıklamasına göre bu parının 2 milyon eurosu Neymar'ın babası tarafından Santos Kulübü için kurulan "Yeni oyuncuları bulma scout firması"na verilmiş. Yaklaşık 4 milyon euro ise Neymar'ın Brezilya'daki reklam işleri için ödenmiş. 2.5 milyon euronun da Neymar'ın ailesi tarafından "Sao Paulo'daki varoşlarda yaşayan çocuklar yardım" amaçlı kurulan sosyal derneğe verildiği belirtildi. Ayrıca belgelerde Neymar'ın, Barcelona ile yaptığı sözleşme gereği Neymar'ın sözleşmesinde kupa kazanılamaması durumunda brüt 54 milyon avroluk bir sözleşme talep ettiği de ifade edildi olduğu ortaya çıktı.

El Mundo'nun son iddiası ise Brezilyalı Neymar'ın babası bu 54 milyon euroluk antlaşmadan yüzde 5'lik bir komisyon alacak. Bu da yaklaşık 2.6 milyon euro ediyor. ss(ud)