Rusya'nın Soçi kentinde 7 Şubat'ta başlayan 22. Kış Olimpiyat Oyunları, kapanış töreniyle sona erdi.

Soçi Olimpiyat Parkı'ndaki Fisht Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen kapanış törenindeki gösterilerde genel olarak Rusya'nın ruhunu yansıtan, kültürel ve sanatsal örnekler sunuldu. Çeşitli konserlerle başlayan etkinliklerin ardından, açılışta olduğu gibi, 2014 yılını simgeleyen yerel saatle 20.14'te resmi törene geçildi. İlk gösterinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ve IOC Başkanı Bach protokol tribününe giriş yaptılar. Anonsla takdim edilen Putin ve Bach, töreni birlikte takip etti.

Programdaki iki gösterinin ardından, oyunlarda mücadele eden sporcular, ülke bayraklarıyla stada giriş yaptı. Bayrakları taşıyan sporcular,

toplu olarak stadın ortasındaki platformun açılmasıyla tören alanına geldi. Diğer sporcular ve kafileler, yan kapıdan sahneye gelip tribünleri selamladıktan sonra tribünlerdeki yerlerini aldılar.

Bireysel ve takım yarışmalarında altın madalya kazanan Viktor An, Ekaterina Bobrova, Alexey Voevoda, Alexey Volkov, Tatiana Volosozhar, Vladimir Grigoriev, Semyon Elistratov, Ruslan Zakharov, Yelena Ilinykh, Nikita Katsalapov, Fyodor Klimov, Yulia Lipnitskaya, Dimitry Malyshko, Evgeny Plyushenko, Dimitry Soloviev, Adelina Sotnikova, Kseniya Stolbova, Alexander Tretiakov, Vic Wild, Evgeniy Ustyugov ve Anton Shipulin'den oluşan 21 kişilik kafilenin taşıdığı Rus bayrağı, olimpiyat bayrağının bulunduğu platformda göndere çekildi.

Kapanış töreninde Türk bayrağını, oyunlarda Alp disiplininde yarışan milli sporcu Tuğba Kocaağa taşıdı.

Bu arada 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Güney Kore, törenle olimpiyat bayrağını devraldı.

IOC Başkanı Bach'ın teşekkür konuşmasının ardından, Soçi 2014'ün dev maskotları sahneye çıktı ve sembolik olarak olimpiyat ateşini üfleyerek söndürdü. SOÇİ / (fotoğraflı) gh(gh)