Galatasaray'ın Dünya Kupası sonrasında Sneijder'i elde tutması, her yeni haberle zora giriyor. Ülkesi Hollanda'yı attığı golle yenik durumdan kurtaran ve çeyrek finale çıkmasında büyük pay sahibi olan Wesley Senijder'i, Dünya Kupası sonrasında Manchester United'ın, sarı kırmızılı kulüpten isteyeceği kesinlik kazandı.

Hollanda Milli Takımı'nın çalıştırıcısı Louis Van Gaal organizasyon sonrası Manchester United'ı çalıştıracağı için, milli takımın yıldızını da yanına istiyor. Van Gaal'in Sneijder'in İnter sonrasında Galatasaray'da gösterdiği çıkışı saygıyla karşıladığı ve Manchester United Yönetimi'ne "Sneijder'i alın" talebinde bulunduğu öğrenildi.

İngiliz Kulübü'nün Van Gaal'in bu isteğine son derece olumlu baktığı ve Hollandalı yıldızın sözleşmesindeki 15 milyon euro'ya serbest kalır maddesine göre bu transferi gerçekleştireceği bildirildi.

Galatasaray'a Sneijder için Monaca'dan resmi teklif gelmesine karşın, Hollandalı yıldızın Van Gall ile birlikte olduğu için Monaco değil, dünyanın en büyük futbol organizasyonlarından biri olan Manchester United'ı ve Premier Ligi tercih edeceği ileri sürülüyor.