Halife YALÇINKAYA/ SİVAS, () - SİVASSPORLU futbolculardan Adem Koçak, Ziya Eral ve Burhan Eşer özel bir okulda düzenlenen söyleşiye katıldı. 
Sivassporlu futbulcu ve aynı zamanda takım kaptanı olan Adem Koçak ile futbolculardan Ziya Eral ve Burhan Eşer Sivas'ta özel bir okulda öğrencilerle yapılan söyleşiye katıldı. Okulun konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye öğrenciler ve öğretmenler büyük ilgi gösterdi. Merak ettikleri soruları futbolculara soran öğrenciler futbolcular ile de neşeli vakit geçirdi. 'Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Teknik Direktör Roberto Carlos ile çalışmanın ne gibi eksileri, ne gibi artıları var' sorusuna takım kaptanı Adem Koçak, "Mecnun başkan gibi bir başkan ile çalışmak biz futbolculara büyük güven veriyor. Öyle bir insanın bizim başımızda olması bizi mutlu ediyor. Hocamıza gelirsek. Roberto Carlos ismini ilk duyduğumuz zaman bizde çok heycanlanmıştık. Geldiği zaman baktık ki aramızdan birisi. Bizler ile sohbet eden hoşgörülü, alçak gönüllü iyi bir insan. Saha içinde bize özgürlük tanıyan ve bize artı veren bir teknik adam. Onunla çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. İnşallah uzun yıllar Sivasspor'da birlikte çalışırız diye düşünüyorum"dedi.
Futbolculardan Buran Eşer ise, "Bir kaç kulüp gezdiğim için bazı şeyleri söylemem gerekiyor. Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu Sivasspor'a çok büyük şeyler katmışlar. Ben bu yıl tanıma fırsatı buldum. Verdikleri sözleri bu zamana kadar eksiksiz olarak yerlerine getirdiler. Bir çok kulüp başkanı ve yöneticiler gördük. Futbolculara fazlaca sıkıntılar çıkarıyorlar. Ama bizim kulübümüzde öyle bir şey yok. Hocamız dünya çapında bir futbolcuyudu. Ne mutluki ilk hocalık deneyimini Sivasspor'da yaşıyor. Bu hem Sivasspor camiası için hem bizler için, hem de Türk futbolu için çok önemli. İnşallah burada büyük başarılar elde ederiz. Onunla çalıştığımız için bizlerde büyük bir heyecan var. Hem Roberto Carlos ile hem de Mecnun Otyakmaz ile çalıştığımız için çok mutluyuz" dedi.
Takımın başarılı sol kanat oyuncusu Ziya Erdal ise şunları söyledi: "Mecnun başkansız bir Sivasspor düşünülemez. Gerçekten çok başarılı bir başkan. Şehrine ve kulübüne çok büyük güven veren bir başkan inşallah daha uzun yıllar Sivasspor'a başkan olarak hizmet eder. Bu şehir için neler yaptığını herkes görüyor. Hocamız ise ilk tecrübesini Sivasspor'da yaşıyor. Her şey çok güzel gidiyor. Carlos Türk futbolu ve Sivas için gerçekten çok artı bir olay. Hocamız Fenerbahçe'de de oynadı. Ama oynadığından çok hocalığı ile daha çok iz bıraktı diye düşünüyorum. İnşallah uzun yıllar Sivasspor'da hocalık yapar."
Söyleşi sonrası okulda öğrenciler arasında yapılan ankette yılın en genç gelişme gösteren oyuncusu seçilen Ziya Erdal, yılın en iyi futbolcusu seçilen Burhan Eşer ile yılın en centilmen oyuncusu seçilen takım kaptanı Adem Koçak'a plaket verildi. Tören sonrası öğrenciler futbolcular ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

HY (EA/RT) (FOTOĞRAFLI)