SİVASSPOR, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda çarşamba günü kendi evinde oynayacağı Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarını tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü.
Kupada karşılaştığı Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarından mağlup ayrılan Sivasspor'un Akhisar Belediyespor maçına mutlak galibiyet parolası ile çıkacağı bildirildi. Teknik direktör Roberto Carlos, antrenmandan önce futbolcularıyla yaptığı toplantıda, "Büyük takımlar ard arda 3 maç kaybetmez, demiştik, Akhisar Belediyespır maçında bunu gösterelim" dedi.
Kırmızı beyazlı takımın top kapma çalışması ile başlayan antrenmanı pas çalışması ile devam etti. Ardından yan top çalışması yapan kırmızı beyazlılar yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Yaklaşık 2 saat süren antrenmana izinli olan Manuel Da Costa katılmadı. Hafif sakatlıkları bulunan John Utaka ve Eren Aydın ise takımdan ayrı çalıştı.
"2 YABANCI SANTRFOR DÜŞÜNÜYORUZ"
Roberto Carlos, antrenmanın bitiminde basın mensupların açıklamalarda bulundu. Carlos, sezon başında Yunanistan’ın Olympiakos takımından kiralanan Rafik Djebbour'un sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedilmesi konusunda, "İşlemleri halletmek için şu an tesislerimizde bulunuyor ama karar verilmiştir. Onun yerine yeni arkadaşlarımız aramıza katılacak" dedi. Carlos, transferlerle ilgili ise "Takıma 2 Türk oyuncu düşünüyoruz. 2 tanede yabancı santrfor almayı düşünüyoruz. Bugünler bunun kararı vereceğiz" diye konuştu. Carlos, Akhisar Belediyespor maçıyla ilgili de, "Her zamanki oyunumuzu ortaya koyacağız. Ama son 2 maçtaki gibi sonuç almamaya çalışacağız" dedi.