SPOR Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında Kayserispor'u konuk edecek olan Sivasspor, kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla karşılaşmanın hazırlıklarına başladı.
Teknik direktör Roberto Carlos eşliğindegerçekleştirilen antrenmana, Almanya'nın FC Ismaning takımından transfer edilen 20 yaşındaki gurbetçi Fatih Kıran da katıldı. Top kapma çalışması ile başlayan antrenman pas çalışması ile devam etti. Daha sonra dün oynanan Akhisar Belediyespor maçında forma giyen futbolcular düz koşu yaptı. Diğer oyuncular ise yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. 1.5 saat süren antrenmana sakatlığı bulunan John Utaka katılmadı. Hafif sakatlığı bulunan Eren Aydın ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.
Bu arada Brezilya'nın Vitoria takımından transfer edilen Brezilyalı golcü Pedro Oldoni sabah saatlerinde kente geldi. 28 yaşındaki oyuncu Asbaşkan Faruk Taşseten ile birlikte kulüp tesislerine gelerek kısa bir süre antrenmanı izledi.
"KUPA GALİBİYETİ MORAL OLDU"
Antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Roberto Carlos, kupada 2-1 galip geldikleri Akhisar Belediyespor maçı ve Kayserispor maçıyla ilgili, "Dünkü maç hepimiz için bir moral oldu. Kupada gruplarda devam etmemiz için bize katkısı olan bir maçtı. Haftasonu oynayacağımız maçla ilgili de yeni bir maçtan çıktık o yüzden biraz dinlenecek arkadaşlarımız. Haftasonu maçımıza iyi hazırlanmaya çalışacağız" dedi.
"PEDRO BÜYÜK BİR OYUNCU"
Carlos, Sivasspor'un yeni transferleri Pedro ve Fatih ile ilgili ise, "Şimdi yönetimimizle konuşacağız. Gereken bütün sözleşme işlemlerini halledeceğiz. Ondan sonrasında aramıza katmayı düşünüyoruz. Pedro iyi bir oyuncu, büyük bir oyuncu. Fatih de aramıza katıldı, sağlık kontrolleri yapıldı, işlemleri halledildi" dedi. Carlos, transferlerin devam edeceğini belirterek, "Aramıza yeni katılan bu arkadaşları tam olarak hazırlamak istiyoruz. Onların ardından 1 Türk 1 de yabancı şeklinde transfer olabilir. Takımımızı sezon sonuna kadar en iyi yerlere taşımak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
"2 GOL, İKİZLERİN BEREKETİ"
Ziraat Türkiye Kupası maçında Akhisar Belediyespor'a 2 gol atarak takımına 3 puan getiren Hakan Arslan, "Bir hafta önce ikizlerim doğdu. Akhisar Belediyespor karşılaşmasında iki gol atmam, onların bana bereketiymiş gibi geldi. İkizlerim uğurlu geldi. Hem bana hemde takıma fayda sağladılar" dedi. 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Zaten mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Grupta iddiamızı sürdürmek adına galibiyetten başka bir şey düşünmüyorduk. Hem kupada hem ligde iddiamızı sürdürüyoruz. Tabi kupayı Avrupa'ya gitmenin kısa yolu olarak görüyoruz. Bu yüzden kupayı oldukça ciddiye alıyoruz. Sivas'a bu kupayı getirmek istiyoruz" dedi.