PAZAR günü lider Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Sivasspor, karşılaşmanın hazırıklarını sürdürürken teknik direktör Roberto Carlos, "Fenerbahçe maçında çok iyi fubolla iyi sonuç alabileceğimize inanıyoruz" dedi.
Perşembe akşamı Bursaspor'a 2-1 mağlup ayrılarak Ziraat Türkiye Kupası'na sveda eden Sivasspor, rotayı lige çevirdi. Kırmızı beyazlılar, pazar günü sahasında oynayacağı Fenerbahçe maçı için bu sabah bir çalışma yaptı.
SAKAT KORCAN KATILMADI
Tesislerde gerçekleştirilen idmana, dünkü maçta sakatlanan kaleci Korcan Çelikay dışındaki tüm futbolcular katıldı. Top kapma çalışması ile başlayan antrenman pas çalışması ile devam etti. Daha sonra Bursaspor maçının ilk 11'inde yer alan futbolcular düz koşu yaptı. Diğer oyuncular ise yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Roberto Carlos, 1.5 saat süren antrenmanda  futbolcularını tek tek uyardı.
"LİGE AĞIRLIK VERMEK İSTEDİK"
Antrenmanın bitiminde İstanbul Sivasspor Taraftarlar Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Taştan, Carlos'a üzerinde kendi resmi ve 'God Father' yazısı bulunan bir halı hediye etti. Carlos, daha sonra yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Lige de kupaya da iddialı olarak başladık ve öyle de devam ettik ama zamanla takım içinde bir yorgunluk oluşmaya başladı. Bu da biraz sıkıntı yarattı. Bizde kupadan çok lige ağırlık vermek istedik. Ama yine de Bursaspor maçında kötü oynamadık. Özellikle çok fazla forma şansı bulamayan arkadaşlarımız oynama fırsatı buldular. Maç eksiklerine rağmen çok iyi bir oyun ortaya koydular. Maalesef kendi kalemize attığımız bir gol oldu. Bunun sonucunda mağlup olduk. Ama ligimiz daha uzun. Mayısa kadar zamanımız var."
"2 BÜYÜK TAKIMIN MÜCADELESİNİ İZLEYECEKLER"
Fenerbahçe müsabasına da değinen Carlos, takımının taraftarlarına çok iyi bir oyun ortaya koymasını istediğini vurguladı. Taraftarların sahada 2 büyük takımın mücadelesini izleyeceklerini belirten Carlos, "Maçın sonucu takımımın karşılaşmaya iyi motivasyonu ve bunu sahada göstermesine bağlı. Bunları yapabilirsek çok iyi sonuçlar alabileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.
Fenerbahçe'de Webo ve Emenike'nin olmayışı konusuna da değinen Carlos, "Fenerbahçe gibi büyük bir takımın 1-2 oyuncusunun eksilmesinin onlar için bir problem olacağını zannetmiyorum. Çünkü zaten kaliteli oyunculardan oluşan bir takım. Eğer onlar çıktıysa onların yerine de mutlaka aynı kalitede, çok iyi işler yapabilecek oyuncular dahil olacaktır" dedi.
Roberto Carlos, Bursaspor maçında arka adalesinde gerilme tespit edilen kaleci Korcan Çelikay'ın kontrollerinin devem ettiğini belirterek, ciddi bir problem gözükmediğini, maça yetişmesinin mümkün olacağını, her ihtimale karşı diğer kalecileri Nihat ve Mahmut'u hazırladıklarını kaydetti. GC(EA/AÖ)  FOTOĞRAF