SPOR Toto Süper Lig'in 15'inci haftasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak olan Sivasspor, kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla maçın hazırlıklarına başladı.
Dün akşam deplasmanda oynadığı Beşiktaş maçından 1 puanla ayrılan Sivasspor, ara vermeden Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Roberto Carlos nezaretinde gerçekleştirilen antrenman top kapma çalışması ile başladı. Futbolcular pas çalışması yaptıktan sonra hazırlıklarını iki grup halinde sürdürdü. Beşiktaş maçının ilk 11'inde yer alan futbolcular ayak tenisi oynadı. Diğer futbolcular ise yarı sahada çift kale maç yaptı. Kapalı suni çim sahada gerçekleştirilen çalışmalarda Teknik Direktör Carlos'ta futbolcular arasında yer aldı. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmana sakatlığı bulunan Ziya, Adem, Grosicki ve hasta olduğu öğrenilen Ümit ile izinli oldukları belirtilen Aatıf, Aydın ve Eren katılmadı.
KAZANMAK İÇİN OYNAYACAĞIZ
Antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan kaleci Korcan Çelikay, Beşiktaş maçıyla ilgili, "Büyük bir takıma karşı deplasmanda oynadık. Aslında maça başlarken çok etkili başlayamadık ama ikinci yarı kendimizi toparladık. Ve 1-1 beraberliği yakaladık. Belki öne de geçebilirdik, son dakikalarda bulduğumuz pozisyonlar var. Ama değerlendiremedik. Netice itibarı ile 1 puan aldık, yenilmedik. Çünkü yenilmemek bizim için önemliydi" dedi.
Çelikay, Çaykur Rizespor maçıyla ilgili ise, "Öncelikle Rıza hocaya maç için başarılar dilerim. Tabi ki kazanmak için oynayacağız. Kendi evimizde kaybetmememiz lazım. Çünkü sezon başında koyduğumuz bir Avrupa hedefi vardı. O hedefe gitmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. İnşallah galip geliriz. Ligin ilk yarısında kalan 3 maçtan 9 puan çıkarıp ligin en iyi yerde bitirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.
İLK 30 DAKİKA SAHADA DEĞİLDİK
Kaptan Kadir Bekmezci ise, Beşiktaş maçında ilk 20-30 dakika ama toparlandıktan sonra beraberliği bulduklarını, son bölümlerde ise galibiyeti kaçırdıklarını söyledi. Bekmezci, Rizespor maçıyla ilgilide, "Kendi sahamızda oynuyoruz ve kendi sahamızda oynadığımız tüm maçları kazanmak istiyoruz. İnşallah bu maçı da iyi oynayıp kazanırız. Rıza hocamıza karşı oynayacağız. O yüzden Rıza hoca için de bizim için de ayrı bir önemi olacak. Kazanan taraf biz oluruz inşallah" diye konuştu.