SİVASSPOR teknik direktörü Roberto Carlos, bu hafta Çaykur Rizespor ile zor bir maç oynayacaklarını söyledi, "Ligin ilk yarısındaki son 3 maçtan 9 puan almak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Kırızı beyazlı takım, kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Roberto Carlos nezaretinde gerçekleştirilen antrenman top kapma çalışması ile başladı. Beşiktaş maçının ilk 11'inde yer alan futbolcular pas çalışmasına katıldıktan sonra antrenmandan ayrıldı.
EKSİ 9 DERECEDE ANTRENMAN 
Diğer futbolcular ise teknik direktör Carlos'un da oynadığı yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Sıfırın altında 9 derecede gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 1.5 saat sürdü. Antrenmana sakatlığı bulunan Ziya, izinli olduğu öğrenilen Aatıf ve Eren ile hasta olduğu belirtilen Ümit katılmadı. Hafif sakatlıkları bulunan Adem ve Grosicki ise takımdan ayru düz koşu yaptı.
ÖĞRENCİLERDEN DESTEK
Antrenmanı izleyen Gültepe Anadolu Lisesi öğrencileri Sivasspor ve Roberto Carlos lehine gösterilerde bulundular. Öğrenciler, antrenmanın bitiminde de Carlos ile fotoğraf çektirdiler.
BREZİLYA TELEVİZYONU DA ANTRENMANDAYDI
Bu arada antrenmanı Brezilya'dan Sivas'a gelen 'Global TV' televizyonuda da takip etti. Antrenmandan sonra açıklamalarda bulunan Carlos, Çakur Rizespor maçıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"İstanbul'da almış olduğumuz Beşiktaş bereberliğinden sonra takımımız çok iyi motive olmuş durumda. Bu yüzden takımımız Çaykur Rizespor maçına hazır. Çaykur Rizespor'la iligli de bir çok olumsuz yorum yapılıyor ama ben bu yorumlara katılmıyorum. Bence çok iyi bir takım zorlu bir maç olacak o yüzden. Bizde çıkıp sahada gerekenleri yapacağız."
Carlos, sakat ve hasta futbolcularınında iyileştiğini ve takımlarının iyi durumda olduğunu açıkarken de, "Zirve mücadelemize devam etmemiz için ilk yarının son 3 maçından 9 puan almamız gerekiyor. 9 puan almak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Carlos, soğuk hava konusunda da, "Ben 2.5 yıl Moskava'da yaşadım. Buradan biraz daha soğuktu. O yüzden alışık olduğumu söyleyebilirim" diye konuştu.