SİVAS'ta 1967 Sivasspor Genç Taraftarlar Derneği ve Yiğido Gençlik Grubu, Fenerbahçe maçındaki "şike" tezahüratlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.
Taraftar grupları adına yapılan yazılı açıklamada, maçtan sonra Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamaları üzüntüyle izledikleri belirtildi. Maçtaki bu tezahüratların bazı kesimlerce 1967 Genç Taraftar Derneği ve Yiğido Gençlik taraftar grubuna mal edilmeye çalışıldığına dikkat çekilen açıklama şöyle:
"Maç için diğer illerden şehrimize maçı izlemek üzere çok sayıda seyirci geldi. Maraton tribünde ve diğer tribünlerde meydana gelen tezahüratın kaynağını bilmemekle birlikte bu tezahürata diğer taraftarlarımız ve bizim içimizde bulunan yaşları 18-20 arasındaki bazı taraftar arkadaşların da topluluk psikolojisiyle iştirak ettiğini gördük. Tezahürat başladığında, bu tezahüratın sonlandırılması için çok çaba harcamamıza rağmen bu tezahürata engel olunamadı. Öncelikle bu tezahüratın provokasyon amaçlı bazı kişiler tarafından yapıldığı düşünmekteyiz. Bu tarz tezahüratları yapan takım taraftarlarını da iyi bilmekteyiz. Bu tezahüratın bize ve büyük Sivasspor taraftarına mal edilmesini istemiyoruz. Bu tezahüratı yapanları da kınıyoruz. 3 İstanbul takımı ve Trabzonspor'un aralarında olan rekabet, bize hiç ilgilendirmemektedir." GC(EA/AÖ)