SPOR Toto Süper Lig'in iddialı ekiplerinden Sivasspor, cuma akşamı kendi evinde oynayacağı Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarına kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla başladı.

Dün akşam deplasmanda oynadığı Trabzonspor maçından 1 puanla ayrılan Sivasspor, ara vermeden Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Robeto Carlos nezaretinde gerçekleşen antrenman iki grup halinde gerçekleştirildi. Trabzonspor maçının ilk 11'inde yer alan futbolcular düz koşu yaptı. Diğer futbolcular ise açma-germe hareketleri ve pas çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maç yaparak şut çalışması ile antrenmanı sonlandırdı. Çalışmaların bir kısmında futbolcuların arasında yer alan Carlos, hatalı pas veren futbolculara şınav ve mekik çekme cezaları verdi. Antrenmana izinli oldukları öğrenilen Grosicki, Mehdi, Kadir, Korcan, Aatıf ve Cicinho katılmadı. Hafif sakatlığı bulunan Ümit Kurt ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

"SİVASSPOR DAHA ÜSTÜNDÜ"

Antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Roberto Carlos, dün oynadıkları Trabzonspor maçıyla ilgili, "Maçın başında özellikle tehlikeler yaşadık. Kontra ataklardan çok geldi Trabzonspor. Ama daha sonrasında, özellikle hak edilen kırmızı karttan sonra bizim takımımız daha baskın oynamaya başladı. Pozisyonlarda ürettik fakat değerlendiremedik. Zaten istasistiklerde bakarsanız, maçın 60-70 dakikalık süresi boyunca bir çok yönden daha üstün olan bir Sivasspor vardı" dedi.

Trabzonspor'a karşı alınan beraberliğin iyi bir sonuç olduğunu belirten Carlos, "Kazanabileceğimiz bir maçtı aslında. Çünkü özellikle ikinci yarıda çok pozisyon ürettik. Ceza sahası içine çok fazla girdik ama ceza sahasında topla çok fazla oynadık. Bu, yapmamamız gereken şeylerden birisiydi. Ama tabi Trabzonspor gibi bir takıma karşı, evinde oynayarak beraberlik almak iyi bir sonuç" diye konuştu.

"SABIRLI OLUP GALİP GELMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Kayseri Erciyesspor maçıyla ilgili de görüşlerini belirten Carlos, "Dünki Fenerbahçe maçında da gördük, çok defansif oynayan bir takım aslında. Kontra ataklarla çıkmaya çalışıyorlar. Bu yüzden sabırlı olmamız gereken maçlardan bir tanesi. Sabrımızla bekleyeceğiz ve doğru zamanda golü bulup galip gelmeye çalışacağız" dedi.