SİVASSPOR teknik direktörü Roberto Carlos, deplasmanda oynayacakları Gençlerbirliği maçını değerlendirirken, "Galibiyet için oynayacağız" dedi.
ÇİFT KALE MAÇ
Sivasspor, bugün kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenmanına top kapma çalışması ile başladı. Daha sonra pas üzerinde duran kırmızı beyazlı takım, yarı sahada çift kale maçla antrenmanı tamamladı. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmana izinli olan Cicinho ve Eren Aydın katılmadı. Hafif sakatlığı bulunan John Utaka ise fizyoterapist eşliğinde salonda çalıştı.
"GALİBİYET İÇİN HER YOLU DENEYECEĞİZ"
Antrenman sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Roberto Carlos, "Antrenmanlarımızı yaptık. Son antrenmanımızı da Ankara'da yapıp maça çıkacağız. Karşımızda iyi bir rakip olacak. İyi organize olmuş bir defans kuracağız ve galibiyeti almak için her yolu deneyeceğiz" diye konuştu.
"CEZAYI ONAYANLAR FUTBOLU BİLEN İNSANLAR MI?"
Oyuncusu Da Costa'nın Kasımpaşa maçında gördüğü kırmızı kart yüzünden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği 6 maç cezayı Tahkim Kurulu'nun onayladığı konusundaki görüşünü açıklayan Carlos, şunları söyledi:
"Öncelikle bu kararları verenler, bu kararları onayanlar, reddedenler gerçekten futbolu bilen insanlar mı? Hakemlerle ilgili yorumlar yapanlar, oyuncularla ilgili kararlar verenler, futbolda neler olduğunu bilen insanlar mı? Bence buna da bakılmalı biraz. Belki bunların içerisinde de hatalar vardır."
Futbol  Federasyonu başkanının kulüplerle daha yakın olması gerektiğini belirten Carlos, bu konuda şöyle dedi:
"Da Costa'nın yaptığı belki çok doğru bir şey değil ama federasyonun biraz daha anlayışlı olması lazımdı. Onunla görüşmeyi de, onun fikrini öğrenmeyi de biraz anlayışla karşılaması lazımdı. Ama o şekilde olmadı maalesef. Federasyonun kulüplerle biraz daha yakın ilişki içerisinde olması gerekiyor. Tabi bunun içindeki en büyük sorumluluk federasyon başkanınındır. Çünkü kendisi Türk futbolunu temsil eden bir insan. Bence kulüplerle biraz daha yakınlık sağlamalı."
"HAKEM İNGİLİZCE BİLİYOR MU?"
Carlos, stoper Da Costa'nın karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'a hangi dilde tepki gösterdiğinin sorulması üzerine, "İngilizce bir söz söylemiş. Tabi düşünmemiz gerekir, acaba hakem yeteri kadar İngilizce biliyor mu?" dedi. Kulübün Da Costa'ya ceza verip vermeyeceğiyle ilgili yöneltilen soru üzerine Carlos, şöyle konuştu:
"Şu an Gençlerbirliği maçını düşünüyoruz. Daha sonrasında Da Costa'yla ilgili kararlar veririz. Ama burada kesilen her türlü ceza, her zaman ihtiyaçları olan insanlara yardım olarak gidecektir. Ya hastanelere ya da muhtaçların bulunduğu yerlere yardım olarak gidecektir. Bir tarafta kötü yanı var, diğer tarafta iyi yanı var."

GC(EA/AÖ) FOTOĞRAF