FENERBAHÇE teknik direktörü Ersun Yanal, Sivasspor'a 2-0 yenildikleri maçtan sonra, "Fenerbahçe şampiyon olacak. Bunu net söylüyorum" dedi.
Maçı değerlendiren Ersun Yanal, şunları söyledi:
"Bugün futbolun dışında söylenmesi gereken çok şey oldu. Bugün maalesef futbolun dışına çıktık. 22 dakikalık oyunun görüntüsü çok farklıydı. Kazanmayı ilke edinmiş bir takım görüyorduk, her şeyi ile üstündük. Avantaj kuralları ve oyun şekliyle herkesin takdirini kazanmıştır. Eksik kaldıktan sonra da aynı oyunu oynamaya çalıştık. Oynamak isteyen takımın altını çizmek gerekiyor. Paydaşlar da hata yapar ama bugünkü hatalar oyunu etkiledi. Bu hataları yapmamak gerekiyor. Bunu da değerlendirecek kurumlar düşünmelidir. Fenerbahçe şampiyon olacak. Bunu net söylüyorum. Çok güçlü, herkese örnek olan bir camiamız var. Bundan sonra rakip kim olursa olsun hep kazanmak için oynayacağız. Bu adil bir yarış, bu çerçeve içinde kalmasını canı gönülden diliyorum. Bu yarışı adilleştirmenin dışına çıkacak her şeyin bugün umarım sonu olur. Fenerbahçe oynadığı oyunun karşılığını mutlaka alacak." 
Çok fazla detaya girmek istemediğini belirten Yanal, "Yediğimiz golde avantaj kuralları ile ilgili değerlendirmeyi sizin yapmanızı istiyorum. Takımın karşılıklı oyunları eşit olmalı. Maalesef bunun de cezasını rakip kesti. Bu adaletli oyunu adaletli ortaya koyacak birimler var, onları biraz daha düşünmek gerekir. Kaybedebilirsiniz, Fenerbahçe'nin nasıl oynayabileceği ortada. Bu oyunu adil oynamak için de biraz da sesimizi duyurmak gerekir. Rakip kalede gol atarken, maalesef golü yedik. Biz gerekenleri yapacağız ve bu takım şampiyon olacak" diye konuştu.
SOW: "LİDERİZ"
Fenerbahçeli futbolcu Mousa Sow ise net bir penaltılarının verilmediğini belirterek, "Çok açık penaltımız söz konusuydu. Tüm Fenerbahçe taraftarları gibi, ben de o pozisyonun penaltı olduğuna eminim. O pozisyondan sonra çok da sinirlendim. O pozisyonu hakemin çok net biçimde gördüğünü düşünüyorum. Görmediyse derin bir problem vardır, diye düşünüyorum. Kalenin yanında pozisyona yakın bir hakem de vardı. Bu penaltıyı vermesi gerekiyordu. Bu pozisyondan sonra maçın seyri yavaş yavaş değişti. Penaltıdan sonra da Egemen'in hak etmediği kırmızı kart vardı. Maçı bir yerden alıp başka bir yere verdi. 10 kişi kaldıktan sonra bir takım için gereken hamleleri yapmak kolay olmuyor. Maalesef bu nedenle maçı kaybettik. Bu akşam 3 puan kaybettik ama hakemin bu pozisyonu gördüğüne inanıyorum. Görmek zorunda olduğuna inanıyorum. Bu pozisyonun nasıl görmediğini hakeme sorulması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
İlk onbirde forma şansı bulan Michael Kadlec ise, kendi adına uzun bir aradan sonra takıma tekrar katıldığı için mutlu ama maçı kaybettikleri için üzgün olduğunu belirterek, "Kaybetmememiz gereken bir maçtı, bu nedenle üzgünüz. El pozisyonu vardı ve aslında penaltıydı. İlk kırılma anı buydu diyebilirim. İlk yediğimiz gol ve Egemen'in gördüğü kırmızı kart bizi olumsuz etkiledi. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Puan farkı 4'e düştü. Ama hala lideriz. Sonraki maçlarda daha sıkı çalışıp bunları telafi etmeye çalışacağız" dedi.
SİVASSPOR MEMNUN
Sivasspor yardımcı antrenörü Cesar Domingo Lopez ise çok mutlu olduklarını belirterek, "Fenerbahçe gibi bir takıma karşı galip geldiğimizden dolayı memnunuz. Arkadaşlarımızın performansından dolayı da mutluyuz. Yorucu bir maç dönemi geçirdik. O nedenle bu dönemde önemli bir galibiyet aldık" dedi.
Sivassporlu Ümit Kurt ise, "Bizim açımızdan önemli bir maçtı. Geçen hafta mağlup olduk, kupada iddiamızı yitirdik. Bu maçı kazanmak zorundaydık. Üst sıraları amaçlıyoruz. Hedefimiz Avrupa kupaları. Sahada çok iyi mücadele ettik. Hocamızın taktiklerini uygulayıp sonucunda 3 puan aldık. Mutluyuz." dedi.
Hakan Arslan ise, maçı kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Sezon başından bir bir takım hedefler koyduk. İlk 5 çabamız vardı. Ligde iyi bir gidişatımız var. Kupada da devam etmek istiyorduk ama olmadı. Kötü sonuçlar aldık ama bu maçla birlikte ligi tekrar hedef koyma amacındaydık. Fenerbahçe gibi güçlü bir takımı evimizde iyi bir futbolla kazandık. Mutluyuz" diye konuştu.