SİVASSPOR Başkanı Mecnun Otyakmaz, Kulüpler Birliği toplantısında Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaptığı konuşma konusunda açıklama yaptı.
Başkan Mecnun Otyakmaz. kulübün internet sitesinde hayatının hiçbir döneminde başkalarının sorunlarından keyif almadığını, hiçbir zaman başkalarının kusurlarını ortaya dökmediğini belirtti. 3 Temmuz 2011 tarihinden beri son derece zor günler yaşadığını, aklanacağı günü sabırla beklediğini belirten Otyakmaz, şu ifadeleri kullandı:
"Kendimi savunmak yerine başkalarını suçlamak gibi bir tercihim olmadı. Ancak konu, toplantı gündemi, ortam ve hazır bulunanlar önemsenmeksizin tekrar tekrar gündeme gelmeye devam etmektedir. Her ne kadar, Sayın Hacıosmanoğlu altı aydan uzun zaman önce aynı ortamda aynı ifadeleri kullanmıştır. Kendisine o gün ne söylediysem, bugün de aynısını söyledim. Söylediklerim hakkında iddia olan herkesin suçlu sayılamayacağı, Trabzonspor Kulübü hakkında da iddiaların bulunduğudur. İlk toplantıdan sonra Trabzonspor hakkındaki iddiaların detaylarını isimler, olaylar ve rakamlar bazında aktardım. Bunları daha önce dönemin başkanı Sayın Sadri Şener’le de paylaşmıştım. Şimdi Sayın Hacıosmanoğlu, temiz futbol adına bunları Türkiye Futbol Federasyonu ile paylaşmamı, aksi takdirde beni müfteri ilan edeceğini söylemektedir. Sayın Hacıosmanoğlu’na toplantıda söylediğim gibi ben kendimi savunurken bile başkalarını şikayet etmem. Kendisinin 29 Haziran 2013 tarihinde canlı yayında söylediği gibi Sivas ve Trabzon şehirleri dost ve kardeştir. Bu dostluğu bozan ben olmam. Kendime yapılana duyduğum tepki ile bile aynısını karşımdakine yapmam. Ancak, Sayın Hacıosmanoğlu temiz futbol için benim açıklamada bulunmam isteğinde samimi ise kendisine altı ay önce aktardıklarımı o gün olduğu gibi bugün de ilgili makamlara iletme imkanı vardır. Kendisini buradan temin ederim ki, girişimi neticesi ilgili makamlar bana ulaştığında kendisine ve Sayın Sadri Şener’e aktardıklarımı her bir kelimesinin altını onurumla imza ederek aynen tekrar ederim.”

EA(EA/AÖ)