SİVASSPOR Başkanı Mecnun Otyakmaz, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun aralarında geçen konuşmayı yanlış anlayıp çarpıtarak gündeme getirdiğini belirterek, "Konuyu başkalarına yansıtmaya çalışmak anlamsızdır." dedi.
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz kulübün resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yayınladı. Otyakmaz, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 5 Haziran'da medyada yer alan açıklamaları üzerine bir açıklama yapmanın zorunlu hale geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Sayın Hacıosmanoğlu kendisine, 'Ben bu işte yokum ama benim oyuncularıma alttan çalıştılar' dediğimi ileri sürerek bu kişileri açıklamamı talep etmiş ve 'Asıl şikeyi temizleyecek sözler onlardır.' ifadesini kullanmıştır. Ben kendisine, 'çalıştılar' değil 'çalışmışsınız' dedim. İfademi yanlış anlayıp veya çarpıtıp konuyu başkalarına yansıtmaya çalışmak anlamsızdır. Sayın Hacıosmanoğlu ile konuştuğumuz dönemde kendileri dışında, olası tüm kişi ve kuruluşlarla ilgili tüm iddialar disiplin ve ceza soruşturması kapsamında ve tüm kamuoyu tarafından bilinir durumda idi. Benim o gün de, bugün de, ima edilen kişiler hakkında açıklama yapmamı gerektirecek, dolayısı ile şikeyi temizleyecek sözüm olmayacağı gibi, buna ihtiyaç da yoktur. Kendisi ifade ettiği beyanıma karşılık, 'Çık açıkla başkan' demişti. Şike iddiaları kapsamında, herkesin bildiklerine ek olabilecek duyumlarımı zaten açıkladım. Temennim, aynı ligde yarışan kulüplerin temsilcilerinin medya aracılığı ile birbirlerine hitap etmeye son vermeleri, bana sözü olanların doğrudan bana söylemeleri ve konuşulanları doğru hatırlamalarıdır."

EA(EA/AÖ) FOTOĞRAF