SİVASSPOR Başkanı Mecnun Otyakmaz, Akhisar Belediyespor'u yenerek Avrupa kupalarına katılmayı garantilemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti, "Yolumuza Roberto Carlos'la devam edeceğiz" dedi.
Başkan Mecnun Otyakmaz, bugün Vali Lütfullah Bilgin Spor Kompleksi'nin kulübe devri konusunda Sivas Valiliği ile düzenlenen imza törenine katıldı. İmzadan sonra açıklamalarda bulunan Başkan Otyakmaz, Avrupa kupalarına katılmayı garantiledikleri Akhisar Belediyespor maçının önemli ve zor bir müsabaka olduğunu anlatırken şunları söyledi:
"Bundan önceki oynadığımız karşılaşmalarda ligde kendilerine karşı galibiyetimiz yoktu. Bunun için bizim açımızdan özel bir maç oldu. Avrupa kupası için de mutlak kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. 10 kişi kalmalarına rağmen 1-0 da geriye düştük. Fakat daha sonra taraftarımızın da desteği ve futbolcuların üzerindeki stresi biraz atmaları ile 3 gollü bir galibiyet aldık. Ligi 5'inci olarak bitirmeyi garantiledik ama Avrupa'da bir ön eleme eksik oynamak için ligde 4'üncü sırayı almalıyız. Oyuncularımız ve teknik ekibimiz bunun bilincinde. Karabükspor'dan 1 puan alıp ligi 4'üncü bitirmek istiyoruz. Bu yüzden henüz işimiz bitmedi. Heyecan son haftaya kadar uzandı."
CARLOS'LA DEVAM
Takımını çalıştıran Roberto Carlos'tan memnun olduklarını ve yola devam etmek istediklerini belirten Başkan Otyakmaz, şöyle devam etti:
"Onunla 2 yıllık sözleşmemiz var. İlk yılında Avrupa kupalarını garantileyerek başarılı bir sezon geçirdi. Zaten kariyeri boyunca büyük başarılar elde etmişti, teknik direktörlük hayatına da başarıyla başlamış oldu. Transfer tekliflerinin olması da gayet normal. Buna öncelikle kendisi karar vermeli. Şimdiye kadarki söylemleri Sivasspor'da mutlu olduğu ve daha yapacağı işler olacağı yönünde. Şimdiden birlikte önümüzdeki yılın planlarını yapmaktayız. Zaten başarıya dayalı bir sözleşme vardı aramızda. Dolayısıyla ücret konusunda da anlaşamayacağımız bir şey yok. Başarılı olduğu sürece katlamalı olarak ücreti de otomatik olarak artmakta. Aramızda problem olması söz konusu değil, yeter ki başarılı olsun. Takımı taraftarımızın görmek istediği yere taşısın."
"AVRUPA'DA BAŞARILI OLACAK TAKIM KURMAK İSTİYORUZ"
Oyuncuların ligin gözdeleri olduğunu, transfer teklifleri gelmesinin normal olduğunu belirten Başkan Otyakmaz, kendilerini bekleyen en büyük problemin bu konu olduğunu dile getirdi. Başarılı sezon geçiren futbolcularına talep olmasının normal olduğunu, bu konuyu kısa sürede sonuçlandırıp Avrupa kupalarında başarılı olacak kadroyu oluşturmalarıs gerektiğini vurgulayan Başkan Otyakmaz, şöyle konuştu:
"İşimizin de çok zor olduğunu söyleyebilirim. Gol kralı bu takımdan, asist kralı bu takımdan çıkıyor. 3 futbolcumuz 10 gol barajını aşmış durumda. Asist sıralamasında da çok oyuncumuz var. Başarılı defans elemanlarımız var. Bu sene Sivasspor'un bu manada bir taaruza uğrayacağını söyleyebilirim. İnşallah en az kayıpla atlatırız. Kulüp menfaatleri ve futbolcu istekleri burada çok önemli. Bir an önce takımı oluşturma açısından bunun netleşmesini ve yeni transferleri yapmayı arzu ediyoruz. Takımın da bize göre eksikleri var. Transferler yapacağız ama futbolcu kaybına da uğrayacağımızı şimdiden ön görebiliriz. Utaka ve Cicinho ile sözleşme uzattık. Devam etmeyi düşündüklerimiz var. Yoğun çalıştırma gerektiren bir yaz sezonu bizi bekliyor."
"YENİDEN GÖREVE TALİBİZ"
Yönetim olarak 3 yıllık görev sürelerinin sonuna geldiklerini ve 17 Mayıs'ta yapılacak kongrede yeniden aday olacaklarını belirten Başkan Otyakmaz, bu konuda da şunları söyledi:Y
"Özellikle benim açımdan yorucu bir 3 yıl oldu. Yönetimdeki arkadaşlarımızla uyum içinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu güzel süreci sekteye uğratmamak adına yönetim kurulunda çok değişiklik olmadan 3 yıl daha görev talep edeceğiz. Üyelerimiz de uygun görürse yönetime yapacağımız bir iki takviye ile Sivasspor'u başarılara taşımak için gerekli çalışmayı gösterme azimdeyiz."

HY(EA/AÖ) FOTOĞRAF