Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ilk gün müsabakaları Trio Arena'da yapıldı.

GÜMÜŞ MADALYA KAZANAN SERVET COŞKUN: ''KEŞKE ALTIN OLSAYDI"

İlk defa katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Servet Coşkun, ''Altın madalyayı hedefliyordum'' dedi

Avrupa Şampiyonası'na ilk defa katıldığını belirten Coşkun, "Allah nasip etmedi. Çalıştık ve en azından emeğimiz boşuna gitmedi. Madalyayla dönüyoruz. Gönül isterdi ki İstiklal Marşı'nı burada okutmak. Yapamadık ama en azından bayrağımızı burada dalgalandırmayı başardık. Başta başkanımız Hamza Yerlikaya olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra en büyük hedefimiz olimpiyatlar olacak. Yarın güreşecek arkadaşlarımın da Allah yardımcısı olsun. İnşallah onlar da madalya ile dönerler'' diye konuştu.

TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANI HAMZA YERLİKAYA: ''ALTIN MADALYAYA İNANMIŞTIK"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza yerlikaya da, ''Biz altın madalyaya inanmıştık ama olmadı'' dedi.

Yerlikaya, şunları söyledi;

''Yakup yarı finaldeki performansının yarısını kullansaydı daha iyi olurdu ama kullanamadı. Olsun, tabii ki ilk madalyamız Avrupa Şampiyonası'nda. İnşallah burda çıkan madalya diğer arkadaşlara da motivasyon olur diye düşünüyorum. Keşke altın olsaydı, sağlık olsun."

SERVET COŞKUN AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA FIRTINA GİBİ BAŞLADI GÜMÜŞLE BİTİRDİ

Türkiye ilk güne bir kadın iki erkek sporcu ile başladı. Sümeyye Sezer ve Z. Rıza Yıldırım elenirken, ilk defa katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda finale yükselen 65 kiloda Servet Coşkun, Rus Kurbanaliev Magomed ile final karşılaşmasına çıktı. Rus Kurbanaliev Magomed karşısında maça kötü başlayan ve bir türlü konsantre olamayan Coşkun karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kaybetti.

Finale gelene kadar 65 kiloda Servet Coşkun 1. turda Macar Norbert Lukacs 10-2 Çeyrek finalde Slovak Mykola Boltnjuk 10-0 teknik üstünlükle. Yarı final karşılaşmasında Bulgar Borislav Stefanov'u ise 6-3 yenerek adını finale yazdırdı. Final maçında Rus Kurbanaliev Magomed ile karşılaşan Servet Coşkun bu karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kaybederek gümüş madalyada kaldı.

SERVET COŞKUN BU KARŞILAŞMADA YAKUP GÖR İÇİN MÜCADELE ETTİ

2013 yılında Macaristan'da yapılan Dünya şampiyonasında Yakup Gök ile 3. Turda karşılaşan Rus sporcu Kurbanaliev Magomed o dönemde 66 kiloda güreşiyordu. Bu karşılaşmayı haksızlıkla kaybeden Yakup Gök şampiyonadan elenmişti. Bugün ise Avrupa Şampiyonası'nda 65 kilo'da mücadele eden Rus Kurbanaliev Magomed bu sefer Servet Coşkun'un rakibi oldu ve Coşkun bu karşılaşmada, "Yakup için mücadele ettim ama olmadı'' dedi.

Karşılaşma sonrası yapılan ödül töreni ile ilk defa katıldığı Avrupa şampiyonasında gümüş madalya kazanan Servet Coşkun madalyasını aldı.

Öte yandan Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası ikinci gününde (2 Nisan) yarın 4 sporcumuz mindere çıkıyor.

Kadınlarda 60 kilo Hafize Şahin (Belarus) Maria Gurova.53 kilo da ise Burcu Kebiç (Rus) Mikhakova Nadzeya

Erkeklerde: 57 kilo Sezer Akgül (Moldova) Grec Clim. 61 kilo ise Recep Münir Aktaş (Belarus) Sunkho Rashytkhanau



ERCAN ATA - HELSİNKİ /

ea(gh)