GAZİANTEPSPOR teknik direktörü Sergen Yalçın, "Bakan Fatma Şahin, devre arasında büyük bir nezaket örneğiyle bizzat "hayırlı olsun" demek için stadın oyuncuların soyunma odasından tamamen ayrı "teknik direktör" odasına gelmiş, hiçbir oyuncuyla irtibata geçmeden protokol tribündeki yerlerini almış, kesinlikle takıma ne bir prim açıklamış, ne de galibiyet için bir söz vermiştir" dedi.
Sanica Boru Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, pazar günü 3-1 yenildikleri maçla ilgili, "Bakan devre arası soyunma odasına girip 500 bin lira prim sözü verince, ikinci yarı maçı kaybettik" iddiasında bulunmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin adıyla yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verilmişti:
"Bakan Fatma Şahin, Gaziantepspor-Sanica Boru Elazığspor maçını izlemek için Kamil Ocak Stadyumu'na gitmiştir. Sayın Bakan maç arasında bekleme salonuna geçmiştir. Ne iddia edildiği gibi soyunma odasına girmiş, ne de futbolcular ile bir araya gelerek 500 bin liralık pirim sözü vermiştir. Bu iddia çirkin, asılsız ve gerçek dışı olduğu kadar aynı zamanda da ahlak sınırlarını aşmıştır."
SERGEN YALÇIN: "HAYIRLI OLSUN, DEDİ"
Sergen Yalçın'ın 18 Kasım'da göreve başladığını, Sanica Boru Elazığspor maçıyla ilk kez takımın başında sahaya çıktığını belirten yazılı açıklaması şöyle:
"Maçın devre arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ve Gaziantep milletvekilimiz Sayın Fatma Şahin büyük bir nezaket örneği göstererek tarafıma bizzat "hayırlı olsun" demek için stadyumda oyuncuların soyunma odasından tamamen ayrı "teknik direktör" odasına teşrif etmiş ve iyi dileklerde bulunmuşlar, akabinde hiçbir oyuncu ile irtibata dahi geçmeden protokol tribündeki yerlerini almışlardır. Söz konusu görüşmede Sayın Bakanımız kesinlikle takıma ne bir prim açıklamış, ne de galibiyet için bir söz vermiştir. İlk maçımızda elde ettiğimiz ve bizim için son derece önemli olan maçın galibiyetine bu şekilde gölge düşürmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Unutulmamalıdır ki; Sanica Boru Elazığsporda tıpkı Gaziantepspor gibi bu ülkenin güzide takımlarından olup bu şekilde haksız ve yanlış yakıştırmalar Sanica Boru Elazığspor camiasına da saygısızlık anlamına gelmektedir. Başta oyuncularımız ve ekibim olmak üzere tüm camiamızın kenetlenerek elde ettiği bu galibiyetin değeri hiçbir maddi unsurla ölçülemez."