Ercan ATA/KATOWİCE, () - TÜRKİYE Genç Erkek Güreş Milli Takımı, 38 ülkenin katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak 63 puanla Avrupa şampiyonu oldu.

Polonya'nın Katowiçe şehrinde dün başlayan ve bugün sona eren şampiyonanın ilk gününde Murat Ertürk, Yusuf Can Zebek ve Emre Demircan ile 3 bronz madalya kazanan Türkiye Genç Erkek Güreş Milli Takımı, son günde ise Barış Kaya ile altın, Yunus Emre Dede ile gümüş ve Fatih Erdin ile bronz madalya elde etti. Toplamda 6 madalya kazanan Türkiye, 63 puanla Avrupa şampiyonu olurken, 62 puanla Gürcistan 2'nci, 61 puanla Rusya ise 3'üncü oldu.

ALTIN MADALYA UMUDU FATİH ERDİN BRONZ MADALYA KAZANDI

Hala Spodek Spor Salonu'nda serbest stil müsabakalarının son gününde ilk olarak mindere 84 kilogramda Fatih Erdin geldi. Erdin, Macar Gyurist Gergely'i 10-0 yenerken, Gürcü Giorgi Chkhartishvili'ye 5-4 yenilince repesaj karşılaşmalarına çıktı. Fatih Erdin, ilk maçında Rus Aslan Bibulato'yu 7-3, ikinci repesaj maçında ise İtalyan Raffi William'ı 12-0 yenerek bronz maçı için Belaruslu Alibek Shadau ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 3-1 kazanan Erdin, Avrupa üçüncüsü oldu ve bronz madalyaya uzanan taraf oldu.

HAKEMLERİ DE YENEN BARIŞ KAYA, FİNALDE RUS RAKİBİNİ MAĞLUP EDEREK AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

55 kilogramda Barış Kaya, çeyrek finalde Moldovalı Igor Chichioi'yi 10-1, yarı finalde Polonyalı Tomasz Ogonowski'yi 12-6 yenerek finale çıktı. Finalde Rus Tamir Garmaev ile karşılaşan milli güreşçi Kaya, bu karşılaşmada inanılmaz bir performans gösterdi ve rakibini 13-3 teknik üstünlükle yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

YUNUS EMRE DEDE, FİNAL MAÇINDA HAKEM KURBANI OLDU

120 kilogramda Yunus Emre Dede, çeyrek final karşılaşmasında Yunan Christos Mavridis'i 10-0 teknik üstünlükle, yarı finalde Macar Mihaly Nagy'i 10-0 teknik üstünlükle yenerek finale çıktı. Yunus, finalde Gürcü Geno Petriashvili ile altın madalya mücadelesi verdi. Maçın başından itibaren Gürcü sporcunun darbelerine maruz kalan Dede'ye sürekli tedavi yapıldı. Maçın ikinci yarısında ise Gürcü sporcu centilmenlik dışı hareket yaparak Yunus'u minder dışına itti. Minderden aşağıya düşen milli güreşçi, hakem masalarının üzerine düştü ve masa kırıldı. Orta hakem ise bu kasıtlı harekete ikazla yetindi. Karşılaşmada sürekli tokat yiyen ve burnu sürekli kanayan milli güreşçi, maçı 6-3 kaybederek gümüş madalyada kaldı.

Öte yandan 66 kilogramda güreşen Haydar Yavuz ise, bronz madalya mücadelesinde Belaruslu Surko Rashytkhannau'ya 18-7 yenilerek, Avrupa 5.'liği ile yetindi.