ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 80 kiloda Selçuk Çebi, 130 kiloda ise Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi oldu.


ÇEBİ, BELARUSLU RAKİBİNİ YERE SERDİ!

Orleans Arena'da düzenlenen şampiyonada Çebi, finalde Belarus'tan Viktar Sasunouski ile karşı karşıya geldi. Rakibini 3-0 yenen milli güreşçi, şampiyon olarak altın madalyaya uzandı.

Olimpik siklet olmayan 80 kiloda Çebi, ilk turda Mısırlı Ahmed Abdelysadek'i 9-0 sayı tuşuyla, ikinci turda da Kırgızistan'dan Samat Shirdakov'u 7-2 yenerek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Çebi, çeyrek final mücadelesinde Macaristan'dan Lazslo Szabo'yu 3-2, yarı finalde ise Gürcü güreşçi Lasha Gobadze'yi 4-2 öndeyken tuşlayarak finale çıkmıştı.

KAYAALP, MADALYAYI KÜBALI'YA VERMEDİ

Rıza Kayaalp ise finalde Kübalı Mijain Lopez Nunez ile karşı karşıya geldi. Rakibini 1-0 yenen milli güreşçi, altın madalyaya uzandı.

Rıza Kayaalp, ilk turda Belaruslu Loseb Chugosvili'yi 2-0, ikinci turda Avusturya'dan Lukas Hoermann'ı 8-0 yenerek çeyrek final yükselmişti. Çeyrek final mücadelesinde ise Ukraynalı Oleksandr Chernetskyy'i 9-0 sayı tuşuyla yenen Kayaalp, yarı finalde ise Azeri güreşçi Sabahi Shariati'yi 6-0'lık skorla mağlup ederek finale çıkmıştı.

ÇEBİ: "MADALYA ŞEHİT AİLELERİNE MORAL VERİRSE..."

Milli güreşçi Selçuk Çebi, elde ettiği şampiyonluk nedeniyle gururlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Madalyam, 78 milyon insana hediye olsun. Ülkemiz karışık bir dönemden geçiyor, şehitlerimiz var. Bu madalya şehit ailelerine biraz moral verirse çok mutlu olurum. Dünya ve Avrupa şampiyonluklarım var. Sadece Olimpiyat şampiyonluğum eksik, bunu da elde edebilmek için çok çalışacağım."

KAYAALP: "O YAŞLIYDI, BEN GENÇTİM"

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Lopez karşısında elde ettiği başarının çok sevindirici olduğunu belirterek, "Bir efsaneyi bitirdim. Rakibimi iyi analiz ettim ve çok iyi savunma yaptım. Hocalarımın bana verdiği taktikleri harfiyen uyguladım. O yaşlıydı, ben gençtim. Bana ayak uyduramadı" dedi.

Rıza Kayaalp madalya seremonisinde İstiklal Marşı'mız okunurken asker selamıyla durdu.