Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinden sonra Fikret Orman'ın yaptığı açıklamalar Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu en üst perdeden cevap verdi.

Şekip Mosturoğlu, genç transfer Eljif Elmas'ın basın toplantısında sert açıklamalarda bulundu:
 

"EFENDİ" DİYİP DURUYORLAR"


Zaman zaman bu tip konularla ilgili açıklama yapmak çok da istediğimiz bir durum değil. Bence adelet sağlandı ve Fenerbahçe bileğinin hakkıyla galibiyeti aldı. Fikret Orman'ın açıklamalarında sıkıntı var. Kendilerine Efendi diyip duruyorlar... "Efendi" sözcüğünün 2 anlamı var. Sıfat: "Ahlaklı" olan, isim ise "buyruğu geçen"... Efendi sözcüğü bir sıfattır, sıfat ise başkaları tarafından yakıştırılır. İsim anlamında söylüyorsa," buyruğu geçen" manasına gelir. Fenerbahçe'ye kimsenin emir vermesi söz konusu değildir. 
 

"FİKRET ORMAN GEÇEN SENEYİ UNUTUYOR"


Quaresma'yı bu hale getiren nedir? Valbuena'ya tekme attıran nedir? Pepe'ye Janssen'e dirsek attıran nedir? Leipzig maçındaki Efendi Beşiktaş, bizim maçta neden bu şekilde davrandı. Futbolda dün yoktur bugün yoktur. Ama  Fikret Orman geçen seneyi unutuyor. Hasan Çetinkaya'nın yaralanması, oyuncumuzun hocaları tarafından boğazının sıkılmasını Sayın Orman görmedi herhalde. Tek haklı olduğu nokta ofsayt pozisyonu. O anda da hakem oyunu durdurmuştu. Durmuş bir pozisyonda atılan gol, golün verilmediği bir pozisyon olmaz. Bu açıklamalar bizin haklı galibiyetimizin önüne geçemez.
 

"12 YILDIR..."


12 yıldır Fenerbahçe burada yenilmiyor. Yenilginin her defasında bu açıklamaları yapıyorlar. Şenol Güneş 65 yaşında. Saha içerisinde yaptıkları yaşıyla doğru orantılı değil. Fikret Orman sürekli bizim oyuncularımız "çok efendi" diyor. Diğer takımların ki değil mi? Hoş açıklamalar değil. 

Fikret Orman'dan şunları söylemesini de isterim. Bu ülke büyük bir türbülanstan geçti. Bu dönemde Atatürk ilke ve ideallerinden ayrılmadığımızı belirttik ve FETÖ'yü lanetledik. Aynı paydada Fikret Orman ve yönetimiyle buluşmak isteriz.
 

"CANER ERKİN'İN HAREKETLERİ..."


Fenerbahçe futbolcusunun hep arkasında durmuştur (Caner Erkin). Buradan ayrılan bir futbolcunun bu camiayı kötülemesinin o futbolcuya faydası yoktur. Buna prim veren bir anlayışı reddediyorum. Mahmut Uslu da şimdi olsa o sözleri söylemez. Anlatma şekli yanlıştır ama söylmeye çalıştığı şey farklıdır.

Caner Beşiktaş tribünün önünde diz çökmesi Kadıköy'de yanlıştı. Bu taraftar da onu bağrına basmıştı. Yanlış bir tavır kendisine tepkiyi büyüttü. 
Futbol sektörü içerisinde dişlinin bir parçasıyız bu konular konuşulduğunda herkes pozitiftir. Yapıcı aksiyonlar mutlaka belirlenecektir. 

Dışarıdan seyreden bir seyirci olarak yanlış bulurum, onun da fikrini almak isterim. Onlar da insan haklılık kısmı olabilir. Niye vurduğunu bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla yanlış yapmıştır. 
 

"ALİ PALABIYIK'A MAÇ VERİLMEZSE..."


Geçen sene de ondan önceki sene de hakem hata yaptığında "Fenerbahçe zaten kötü futbol oynuyor" denildi. Türkiye'ye şu inandırılmaya çalışılıyor. Sezon sonunda bütün takımlara lehine ve aleyhine aynı düzeyde hata yapılıyor. Hakemlerin kariyerlerinin çok zor olduğunu bu tip eleştirilerin yapılmaması gerektiği ve fayda sağlamadığı TFF tarafından söyleniyordu. Dün Beşiktaş hakem hakkında açıklama yaptı. Bakalım Beşiktaş'a nasıl bir tepki verilecek. Bize yapılan ihtarlar Beşiktaş'a da yapılacak mı? Ali Palabıyık'a maç verilmezse bunun biz karşısında oluruz. Bu başka takımları da görmezden gelmektir. Sadece Fenerbahçe ya da Beşiktaş'ı durdurmakla olmaz.

Ben Yıldırım Demirören'in sadece Fenerbahçe maçında hata yaptığı için dinlendirileceğini düşünmüyorum. Böyle bir duruma TFF müsadele etmemeli. Eğer Fikret Orman da TFF'den memnun değilse gelsin değiştirelim. İstemiyorsa değiştirelim.
 

"BU İFTİRADIR, YAPAN ŞEREFSİZDİR"


Bizim tavrımız belli. Biz camiamızı iyi temsil etmek istiyoruz. Maçtan önce biz yöneticlerle konuştuk Ahmet Nur Çebi ve Mete abiyle konuştuk, sorun var mı diye sorduk. Orman bize küfredildi yöneticiler tarafından dendi. Kim yapmış bunu çıkıp açıklamasınlar. Orman seramoniye çıkan çocukların bizim tarafından yönlendirildiği doğru değildir. Böyle bir yapan şerefsizlik yapmıştır. Olmayacak bir şey. Bu iftira! Bu sözlerini düzeltmesi gerekir. Yüz yüze bakacağız. Sayın Aykut Kocaman hakkında da bir söz söylendi. Atatürk'ün bizi yönlendiren kibirle ilgili çok iyi bir söz var. Bunu her alanda kullanabilirsiniz. Bu söz: Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhin de bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. 

Kibir hangi camiada var bu söz ışında karşılaştırılsın. Takdir sizlerin.

Video Hakem Uygulaması olsaydı, Beşiktaş'ın şampiyonluklarının sayısı bu olmazdı!