Sebastian Pinto'dan Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum ve yönetimine ağır sözler...

Pinto, "Ne beni oynatıyorlar ne de başka kulübe transfer olmamı istiyorlar, ben milli bir futbolcuyum, ülkemi Dünya Kupası'nda temsil etmek istiyorum, bu duruma daha fazla müsaade edemem" dedi.

Bursaspor'un Şilili milli oyuncusu Sebastian Pinto, içini ülkesinde yayınlanan Latercera gazetesine döktü. Pinto her şeyin Bursaspor'un eski başkanı İbrahim Yazıcı'nın vefat etmesi ile baş gösterdiğini ileri sürerek, "Başkan vefat edince yeni yönetim onun döneminde transfer edilen futbolcuları askıya aldı, bende içlerindeydim, beni başkanın torpillerinden biri olarak görüyorlardı. O günden bu yana bana forma vermediler" sözlerini etti.

Sebastian Pinto, son Brezilya macerasına da değinerek, "Bahia Kulübü'nden teklif aldım ve Brezilya'ya gittim. Her şey yolunda gidiyordu. Anlaşma bile sağladık, 10 gün burada kaldım ancak son dakikada Bursaspor'dan bir telefon geldi ve Türkiye'ye dönmememi istediler. Yönetim ne gitmemi istiyor ne de forma veriyor, bu duruma artık bir çare bulsunlar" feryadında bulundu.

Altı aydır kendisine kulüp bulma çağrısında bulunan teknik direktör Daum'a da değinen Şilili golcü, "Madem beni takımda görmek istemiyor o zaman gitmeme de yardımcı olsun" açıklaması yaptı.

Yaklaşık üç aydır idmanlara çıkmasına rağmen teknik heyetin kendisine, "Sorunun çözülünceye kadar forma giymeyi unut" sözlerini de ettiğini hatırlatan Sebastian Pinto, bunun ne anlama geldiğini ve neden yaptıklarını anlamadığını vurgulayarak, "Şayet kalmamı istiyorlarsa seve seve takımda kalacağım, çünkü Bursaspor ile halen 1.5 yıllık sözleşmem bulunuyor" dedi.

Pinto Latercera gazetesindeki röportajında Bursaspor yönetimine bir çağrıda da bulunarak, "Her şeyi unutmaya hazırım, yeni sayfa açalım, ben buna hazırım, çok az bile olsa sahadaki yerimi alarak arkadaşlarıma yardımcı olmak istiyorum" cümlelerini iletti.

MEHMET ÇİFTÇİ - MADRİD /

mç(gh)