Movimiento Passe Livre (Ücretsiz Bilet Hareketi)'nin bir sene önce 10 kuruşluk bilet zammı için başlattığı ve tüm ülkeye yayılan protestoların yıl dönümünde düzenlenen yürüyüş, barışçı bir şekilde başladı. Kupa başlangıcından beri her türlü eyleme müdahale eden Brezilya polisi bu kez gösteriyi başlamadan dağıtma yoluna gitmedi. Göstericilerin yürüyüşünü belli bir mesafeden izlemeyi tercih etti ancak yüzleri maskeli bir gruba göstericilerle bağlantısı kesmek için araya koridor örerek müdahale etti.

Yüzleri maskeli bir grup bir araba garajına girerek yangın söndürme tüpleriyle arabaların camlarını kırıp tahrip ettiler. Dört banka şubesinin camlarının kırılıp ve bir canlı yayın aracının da tahrip eden göstericiler birçok kamu malına da zarar verdi. Polis kaynakları toplam 2 milyon Real (yaklaşık 2 milyon TL) zararın olduğunu açıkladı.

URUGUAY MAÇI ÖNCESİ İNGİLİZ TARAFTARLARA SALDIRI

Sao Paulo'da bir barda İngiliz taraftarlar saldırıya uğradı. Sao Joao Caddesi'ndeki bir barda İngiltere-Uruguay maçını izlemek için bir araya gelen İngiliz taraftarlara yüzleri maskeli ve siyah kıyafetli bir grup yangın bombaları, taş ve sopalarla saldırdı.

Saldırının nedeni bilinmezken olay sonrası belediye otobüsüne binerek kaçmaya çalışan grubu polis yakalayarak gözaltına aldı.