SANİCA Boru Elazığspor teknik direktörü Okan Buruk, "Trabzonspor'a penaltıyı atıp skoru 1-1'e getirsek bambaşka olacaktı. Ama atamadık" dedi.
Düzenlediği basın toplantısında 4-0'lık Trabzonspor mağlubiyetini değerlendiren Okan Buruk, alınan sonucun kendileri için üzücü olduğunu belirtti. Göreve gelirken net tespitler yaptıklarını, bu tespitlere göre çok gol yediklerinin ortaya çıktığını söyleyen Okan Buruk, oyuncularına takım savunmasını daha iyi yapmaları gerektiğini anlattığını vurgularken şöyle konuştu:
"Trabzonspor Türkiye'de hızlı hücumu iyi yapan takımlardan biri. Biz oyuncularımızla bunları paylaştık. Zaman zaman hatalarımız oldu. İyi yaptığımız şeylerde oldu. Maçı gidişatına baktığınız zaman özellikle ilk golü yiyene kadar daha ortada giden bir maçtı. Daha sonra 1-0 geriye düştüğümüz zaman rakibe pozisyonlar verdik."
Okan Buruk, kaçırdıkları penaltının maçın dönüm noktası olduğunu dile getirirken de şunları söyledi:
"Maçı 1-1'e getirsek, biz takım savunmasını daha iyi yapacaktık. Trabzonspor'un yakaladığı özellikle 2-0'dan sonraki pozisyonları belki biz hızlı hücumlarla bulabilecektik. Penaltı hem bizim beraberliği yakalamamız açısından hem takım oyunu konusunda tekrar kendimize olan güvenimiz yakalamamız açısından çok önemliydi. 2 golle birlikte takım düşüşe geçti. Maçın hakkının bu olduğunu düşünmüyorum."
"BİLİCA ÖZÜR DİLEDİ"
Trabzonspor maç bitiminde Bilica'nın hareketine de değinen Okan Buruk, bu konuda şöyle dedi:
"Bilica hem benden, hem de takım arkadaşlarından özür diledi. Maçın sonunda Olcan'ın ona küçük düşürücü, (Siz PTT 1'inci Ligi'ne gidiyorsunuz) demiş. Bu Bilica'nın anlattığı. Olcan'ı da dinlemek lazım. 4-0 mağlup olan bir takımın oyuncusu olarak tepki verdiğini söyledi ama kabul edilir bir durum değil. Çünkü, bizim her oyuncuya ihtiyacımız olduğunu kendisine de söyledim. Bu konuyu başkanımızla görüşeceğiz. Alacağı ceza belli olsun. Maç biter, dostluk kalır. Sinirlerimize hâkim olmamız gerekiyor."
"ÇIKIŞ YAKALAMAK İSTİYORUZ"
Bu hafta sahalarında oynayacakları Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında çıkış yakalamak istediklerini de belirtenz Okan Buruk, son olarak şöyle dedi:
"Kayseri Erciyesspor'un da durumu belli. 7 puandayız, alttayız. 2 maç galibiyetle üst sıraları yakalayabileceğimiz bir lig görüyoruz. Devre arasına kadar en maksimum puanı toplamamız gerekiyor. Trabzon deplasmanında Hadji'nin, Serdar Özkan'ın, Deniz'in son antrenmanda sakatlanması, bizi sıkıntıya soktu. Bu hafta Hadji ile Serdar'ı maçın kadrosuna dahil edebilirsek, bizim hücum anlamındaki alternatiflerimiz de artacak."