SANİCA Boru Elazığspor teknik sorumlusu Okan Buruk, fırtına gibi başladıkları 2'nci yarıdaki çıkışlarını sürdürmek istediklerini söyledi.
Buhafta oynayacakları Kasımpaşa maçının hazırlıklarını sürdüren takımının antrenmanından sonra açıklamalarda bulunan Okan Buruk, her hafta zorlu maçlar oynadıklarını beylirtti. Bu hafta da hedeflerinin 3 puan olduğunu söyleyen Okan Buruk, şöyle devam etti:
"Çünkü ne kadar çok puan toplarsak, sıralamadaki yerimiz değişiyor. Bu hafta 2 basamak daha yukarı çıktık. Bu bizim için çok önemli. Bu çıkış önemli ama bu çıkışı devam ettirmek daha önemli. Lig uzun bir periyot. Bu periyot içerisinde işi son haftalara bırakmak istemiyoruz. Özellikle önümüzdeki 3-4 hafta bizim çok önemli. Sivasspor maçına giderken de hep kazanma odaklı gitmiştik. Oyuncularımızın performası da çok üst düzeydeydi. Onlara hem taktiksel, hem de oynadıkları kalpten oyun için teşekkür etmek istiyorum."
Özellikle Kasımpaşa maçının dönüm karşılaşması olduğunu, rahatlama gibi bir lükslerinin olmadığını vurgulayan Okan Buruk, takımında sakat ve milli takıma giden futbolcularının olduğunu hatırlatırken şunları söyledi:
"İbrahim Kaş'ın sakatlığı sürüyor. Gelecek hafta bizlerle beraber olacak. Onur'un aldığı bir darbe vardı. Bir kemik ödemi var ayağında. A-2 Milli takım kadrosundan çıkarıldı, tedavisi sürüyor. Bugün hafif koşularla deneyeceğiz ve yavaş yavaş başlayacak. Onun dışında Vranjes Bosna Milli Takımı'na gitti, Serdar Gürler yine Milli Takım'da, Muhammet Ali U-19 Milli Takımı'na gitti. Tabi bu Milli Takımlar'a gidişlerde bizim için ayrı bir mutluluk. Onun dışında eksiğimiz yok."
Taraftarının küfürlü tezahürattan kaçınması gerektiğine işaret eden Okan Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"En ufak bir küfüre bile ceza kesiliyor. Sahada temiz futbol, dışarıda da temiz tezahürat, bizim için bir ilke olmalı. Biz saha içerisinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Taraftarımız da bize inanılmaz destek veriyor. Onların bizim yanımızda olması büyük güç."

ŞG(GG/AÖ) FOTOĞRAF