SANİCA Boru Elazığspor'da teknik heyet ve futbolcular, yarın sahalarında konuk edecekleri Bursaspor maçına 'dönüm maçı' gözüyle bakıyor. Maçın kendileri için final havasında geçeceğini söyleyen teknik direktör Okan Buruk, "Bursaspor'u yenersek, üstten kopmamış olacağız" dedi.
Sanica Boru Elazığspor teknik direktörü Okan Buruk, yarın sahalarında oynayacakları Bursaspor maçı ile ilgili değerledirmelerde bulundu. Buruk şunları söyledi:
"Şu bir gerçek ki bu hafta Bursaspor'u yendiğimiz taktirde 10 puana geleceğiz ve üst tarafı yakalayacağız. Yani kopmamış olacağız ki bu bizim açımızdan çok önemli. Bunu hep oyuncularımıza da söylüyorum. Onlara yüzde yüz inanıyorum. Özellikle bu hafta bu dönüm maçımızda, bu galibiyeti bizlere getireceklerine inanıyorum. Devre arasına kadar 5 maç var. Bundan sonra yeni bir devre bizi bekliyor. Bir transfer sezonu bizi bekliyor. Bundan önceki bir süreç var. Oyuncuların hem fiziksel, hem psikolojik yaşadıkları çöküntüler var. Çok fazla sakat verdik."
"FUTBOLCULARIN TARAFTAR DESTEĞİNE İHTİYACI VAR"
Futbolcuların psikolojik olarak taraftarın desteğine ihtiyacı olduğunu anlatan Buruk, "Kendi sahamızda oynayacağımız bir karşılaşma ve oyuncularımızın istekleri yerinde. Bunu hem antrenmanda, hem de konuşmalarında duyuyoruz. İnşallah bunu bu hafta 90 dakika boyunca sahaya yansıtacaklar. Onlara inanıyor, güveniyoruz. Bu hafta bizim için çok önemli. Onun dışında ben tabi ki özellikle Elazığ halkını bu maça bekliyorum. Bu bizim için bir final. Biz birlik olduk, beraberlik içerisindeyiz. Onların da bize gelip çok büyük destek vermesi gerekir. Geçen hafta Gaziantepspor maçında Gaziantep'in bunu yaptığını gördük. Stadı doldurdular. Biz buna karşı direndik, oyun olarak ama bizim seyircimiz stada gelip bizi desteklerse, yüzde yüz, bizim yanımızda olursa, bizim oyuncularımızın da buna çok olumlu cevap vereceğini düşünüyorum. Çünkü oyuncularımızın özellikle psikolojik desteğe çok ihtiyacı var. İnşallah bütün seyircilerimiz bu hafta gelsin bizi desteklesinler ki biz de onlarla beraber o galibiyeti yaşayalım" diye konuştu.
TARAFTARA KENETLENME ÇAĞRISI
Sanica Boru Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk ise taraftarın ümitsizliği kapılmaması çağrısında bulunarak, iyi bir yönetim oluşması halinde görevi bırakmaya hazır olduklarını açıkladı. Taraftarın takıma sahip çıkmasını isteyen Öztürk, şöyle konuştu:
"Bizler birey olarak, bulunduğumuz konum olarak, umudumuzu kaybetmezsek, savaşırsak, düşmeyiz arkadaşlar. Ama benim değerli hemşehirelim maçı izlemeye gelip rakip 1-0 öndeyken yönetime, futbolcuya dönerse 74'ncü dakikada bu takım düşer. Bu saatten, bu dakikadan itibaren içeride 3 tane maçımız var. O taraftar gelsin kenetlensin, takıma kenetlensin. Ben kimseden bir şey istemiyorum, alkış, başkan falan istemiyorum. Yazık bu şehrimize, takımımıza ihanet etmeyelim. Taraftarlarımız takımın etrafında kenetlensin. Bilet fiyatlarını düşürdük, kale arkası 2 lira, maratonu da 5 liraya düşürdüm. Gelsin bu şehir takımına sahip çıksın. Ben önemli değilim. Kimsenin bana sahip çıkmasına gerek yok, ben kendime sahip çıkarım. İyi günde var olanlar, kötü günde de var olsunlar. Şu kapı kötü günde de açık insanlara. Değerli hemşehirlerimden bunu istiyorum. Bilet fiyatı dediler evet, çektik aşağı, bundan sonraki maçlarımızda da olacak. Taraftarlımızın sesine kulak veriyoruz ama lütfen bilet fiyatlarını aşağı çektik diye gelip kimse yensek de yenilsek de orada takımı ambargo, protesto etmesin, sahip çıksın. Umutsuzluğa kapılmamıza gerek yok."
YÖNETİMDEN GÖREVİ BIRAKMA SİNYALİ
Takımın kötü gidişatı nedeniyle zaman zaman taraftarların yönetimi istifaya davet ettiğini hatırlatan Öztürk, "Ben ve yönetim kurulum bir karar aldık. Kararımızda şu; Sanica Boru Elazığspor'un taliplisi çıkarsa, kamuoyunun, hemşehrilerimiz ve taraftarlarımızın, basının bu işe kısacası gönül veren insanlarımızın üzerinde uzlaşacağı insanlara, bir yönetim kurulu oluşursa, ben ve yönetim kurulum bırakmaya hazırız. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Demagoji yapacak halim yok. Bu durum beni yeterince sıktı, sıkmaya da devam ediyor. İlk girdiğim gün de gönül sevgisiydi, büyükleri kırmama sevgisiydi ama biz bırakmaya hazırız, çünkü benim adım Selçuk Öztürk" ifadelerini kullandı.
SAYIN BAKAN TÜRKİYE'NİN BAKANIDIR
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Gaziantep maçının devre arasında, Gaziantepspor'un soyunma odasına girdiğini de hatırlatan Başkan Öztürk, şunları söyledi:
"Gaziantepspor'u 45 dakika boğduk değil mi arkadaşım? Bitirdik Gaziantepspor'u Maçın 10'uncu dakikası sayın Bakan Fatma hanım geldi ve sabahtan maça kadar Gaziantepspor'un yönetim kuruluyla, valiyle milletvekilleriyle toplantı halindeydi. Gaziantepspor'u nasıl kurtarırız? Bana gelen duyum, oranın gazeteleri yazıyor; Antepspor'un 80- 90 milyon lira borcu var ve bu borç batağından kurtarma operasyonu. Şu an ki değerli başkan da diyor; 'Benim 22 milyon alacağım var. Paramı verin gideyim.' Hem borç batağından kurtarmak için operasyon başlatılıyor, hem de İbrahim beyin ailesinden toplanan para verilecek ve Antepli bir iş adamına devredilecek. Bakın 110 milyon lira borç için bakan düşmüş ortaya. Milletvekilleri, düşmüş ortaya ve maçın yarı devresinde de, ben gözümle görmedim arkadaşlar söylediler; Sayın Bakan Fatma Hanım danışmanlarıyla, milletvekilleriyle devre arasında soyunma odasına giriyor. 500 bin lira pirim veriliyor. Gaziantepspor dirildi. Biz o ara başladık geri düşmeye, onlar dirildi. Sayın Bakan, Türkiye'nin Bakanı Elazığ'ın da bakanı."