Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da Eto'o krizi büyüdü. Kırmızı beyazlı takımın Akhisar Belediyespor maçı hazırlıklarını yaptığı antrenman öncesi Antalyaspor'un yönetim kurulu toplantı yaptı. 

Yönetim kurulu toplantısında yöneticiler Samuel Eto'o'nun sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf ve altındaki yorum nedeniyle süresiz kadro dışı bırakılmasına karar verdi. Yöneticiler, toplantı sonrası antrenman için tesislere gelen Samuel Eto'o ile görüştü. Yöneticiler Eto'o'ya süresiz kadro dışı bırakılmasına yönelik karar aldıklarını belirterek, savunma yazmasını istedi.

SAVUNMASINI YAZDI
Bunun üzerine Eto'o, takım arkadaşları antrenman yaparken, kulüp binasında savunmasını yazdı. Antalyaspor yönetiminin Eto'o'nun sosyal medya hesabından paylaştığı 'Bazıları siyahi olduğum için saygı duymuyorlardır' açıklamasına tepki gösterdiği, Eto'o'nun da savunmasında futbol kariyerinde kazandığı başarılara rağmen geçmişte Milan başkanı Berlusconi'nin de siyahi olduğu için kendisine yönelik tavırlarını örnek verdiği belirtildi.

FUTBOLCULARDAN BAŞKANA DESTEK
Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, yönetim kurulu üyeleriyle antrenman sahasına gelerek, kararı teknik heyet ve futbolculara duyurdu. Öztürk, Portekizli Teknik Direktör Jose Morais ile görüşmesinin ardından saha ortasında futbolcularla halka oluşturarak maçlarda Antalyaspor için yürekten mücadele etmelerini istedi ve konuşmasının ardından futbolcular alkışlarla başkana destek verdi.

Eto'o'nun yer almadığı antrenmanda Morais, futbolcularına ısınma hareketlerinin ardından top kapma ve pas çalışması ile hücum çalıştırdı. Başkan Öztürk ile yönetim kurulu üyeleri de antrenmanı izledi.

ANTALYASPOR'DAN ETO'O AÇIKLAMASI
Antalyaspor Yönetim Kurulu, takım kaptanı Samuel Eto'nun süresiz kadro dışı bırakılmasının ardından kulübün resmi internet sitesinde açıklama yayımladı. 

Açıklamada, "Futbolcumuz Samuel Eto'o'ya ait sosyal medya hesabından 20.09.2016 günü (bugün) yapılan bir paylaşım, bugün toplanan yönetim kurulumuzun gündemine alınmıştır. Yönetim kurulumuz; futbolcumuzdan konu hakkında savunma alınmasına, savunma verilip, bu savunmanın yönetim kurulumuzca değerlendirilmesi ve yeni bir karar verilmesine kadar da futbolcumuzun takımdan ayrı olarak kendisine verilen antrenman programı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmesine karar vermiştir. Süreç hakkında ilerleyen günlerde kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.
ETO'O'DAN İLK AÇIKLAMA
Antalyaspor'da süresiz kadro dışı bırakılan Samuel Eto'o, daha önce yaptığı açıklamaların Kulüp Başkanı Ali Şafak ile ilgili olmadığını söyledi. Kadro dışı bırakılmasının ardından Samuel Eto'o, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, önceki açıklamalarının Kulüp Başkanı Ali Şafak ile ilgili olmadığını vurguladı.
Eto'o'nun açıklaması şu şekilde: 

"Bugün instagram hesabımdan yayınlamış olduğum bir mesaj ile ilgili bir konuyu netleştirmek isterim; yayınlamış olduğum mesaj hiç bir şekilde kardeşim ve başkanım Ali Şafak ile ilgili değildir. Eğer bu ülkede, bu ülkedeki taraftarlar yıllar önce İspanya'da yaşadığım bir problem ile ilgili beni tüm yüreklilikleriyle destekledilerse, bu tarz bir konuyu bu ülkenin insanını kastederek gündeme getirmem mümkün değildir. Mesajım yıllardır bana nedensiz yere yıkıcı eleştiriler yapan, o eleştirdikçede kupalar kazandığım kendini bilmez bir kişiye idi. 

'Sana tekrar söylüyorum; Antalyaspor'un ilk 4 maçını kullanarak, 'birilerini' satın alarak beni eleştirmeye devam etme. Takım arkadaşlarım, antrenörlerim, idari kadrom ve başkanım Ali Şafak önderliğinde, bu sene için koymuş olduğumuz hedeflerimizi başaracağız. Ama şunu bilmelisin ki ben korkak değilim. Bana her saldırdığında, cevabımı vereceğim. Irkıma yapmış olduğun çirkin saldırıya gelince; tekrar söylüyorum, 18 yıldır bu işin içindeyim. Geldiğim yer belli, en iyisini yapmak için hala savaşıyorum."