SAMSUNSPOR Futbol Şube Sorumlusu Nihat Soğuk, "Her takımın olduğu gibi bizim de mali sorunlarımız bulunuyor. Samsunspor'un kurtuluşu, Süper Lig'e çıkmasından geçiyor" dedi.
Nihat Soğuk, alt yapıdan sorumlu yönetici Mehmet Bank, idari işlerden sorumlu yönetici Muammer Göksel ve halkla ilişkilerden sorumlu yönetici Oğuzhan Serinkaya, basın mensuplarıyla kahvaltısında bir araya geldi. Adanaspor ile pazartesi günü oynayacakları maçın zorluğuna ve önemine değinen Nihat Soğuk, oynadıkları son 3 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldıklarını hatırlattı, "Adanaspor önünde bu şanssızlığımızı kırmak ve galibiyet serisinin başlangıcını gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu. Sezon başından bu yana ilk kez bir maça tam kadro olarak hazırlandıklarını dile getiren Nihat Soğuk, şöyle devam etti:
"Geride kalan haftalarda sakatlık ve kart cezalılarından yana şanssız bir süreç geçirdik. Ancak milli arada sakatlarımız iyileşti ve takıma katıldı. Başkanımız Emin Kar'ın da söylediği gibi bu sezon ilk kez bir maça eksiksiz hazırlandık. Tüm bunları avantaja çevirmek ve muhteşem taraftarımızın da desteğiyle sahadan 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Bunu başarırsak üst sıralara tırmanma adına önemli bir adım atacağız. Bu yolda takımımıza ve teknik heyetimize olan güvenimiz tam."
Türkiye'deki bir çok kulüp gibi mali sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Nihat Soğuk, "Ama şunu açık olarak söylemeliyim ki Samsunspor'un kurtuluşunun en kısa yolu, Süper Lig'e çıkması. Bunun başarılması durumunda kulüp ekonomik olarak önemli oranda rahatlayabilir" diye konuştu. Yabancı oyuncularından da tam manasıyla faydalanamadıklarını vurgulayan Nihat Soğuk, şöyle konuştu:
"Ligdeki diğer takımlara baktığımızda, onlar kadar yabancılarımızdan faydalanamadık. Aslında bireysel olarak çok kaliteli yabancı oyunculara sahibiz. Ancak yaşanan sakatlıklar bu durumu ortaya çıkardı. En kısa sürede yabancı oyuncularımız Ekigho, Adiloviç ve Umar'dan da maksimum verim alacağımızı düşünüyorum. Onların tam kapasite ile takıma katkı sağlamaları durumunda gücümüz daha da artacak."