PTT 1'inci Ligi takımı Samsunspor'un 21 yaşındaki file bekçisi Furkan Köse, "İlk kez forma giydiğim Adana Demirspor maçında sahaya çıkarken heyecandan ayakkabılarımı bile bağlamayı unutmuşum" dedi.
Takımın 2 kalecisi Soner Şahin ve Atilla Özmen'in sakatlıklarıyla bir anda kendisini kalede bulan Furkan, üçü ilk 11 olmak üzere toplam 5 maçta forma giydi, henüz gol yemedi.
Futbola 12 yaşında Yolspor’da başladığını söyleyen Furkan, önceleri forvet oyuncusu olmak istediğini belirtirken şöyle konuştu:
"Ancak amcamın oğlu beni kaleci olarak yazdırdı. Yaz okulundaki ilk idmanda seçildim. Daha sonra da yıldızlar kategorisinde şans buldum. Devamında A Genç’e kadar yükseldim. Samsunspor’un beni takip ettiğini öğrendim. 2 yıl önce Samsunspor’a transfer oldum. 6 ay Samsunspor A-2 Takımı ile idmanlara çıktım. Trabzonspor A-2 Takımı ile maçımız vardı. O dönem Samsunspor A takımı Petkoviç çalıştırıyordu. Kaleci antrenörü Yunus Şenocak ile birlikte beni izlemişler. Ben de iyi bir maç çıkardım. Bu performansımla A takıma çıktım. Ahmet Şahin takımdan ayrılınca ben de 3’üncü kaleci konumuna geldim."
İlk olarak bu sezon deplasmanda Adana Demirspor maçında şans bulduğunu hatırlatan Furkan, şöyle devam etti:
"Biraz korku, biraz da heyecanım vardı. Çünkü maç 3-1’di. Soner ağabey sakatlanınca yerine ben girdim. Hatta heyecandan sahaya girerken ayakkabılarımı bağlamayı bile unutmuşum. Son anda fark ettim. 2’nci yarı başladığında heyecanım geçti. Takım da gol bulunca iyice rahatladım. İlk bir kaç pozisyonda rakip atak yapınca heyecanlanıyorum. Ama daha sonra kendime güvenim geliyor. Her şeyi unutuyorum sonra. Mesela Bucaspor maçının 2’nci yarısında kalemize sert bir şut geldi. İlk başta acaba gol olacak mı diye korktum. Kurtardıktan sonra güvenim çok arttı ve seken topa yine hamle yaparak gole izin vermedim."
İlk 2 maç çok heyecanlandığını ifade eden Furkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İlk kez Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında 90 dakika oynadım. O maçta 2 kez boşa çıktım. Ama ilerleyen maçlarda bu bana tecrübe oldu ve aynı hataları yapmadım. Özellikle Bucaspor mücadelesinde sahaya kendimi göstermek, hocalarımın bana verdiği şansı iyi kullanmak ve onları mahcup etmemek için çıktım. Verilen şansı da iyi kullandığımı düşünüyorum. Takımımız 13 maçtır kaybetmiyor. Bu çok uzun bir süre. İyi de gidiyoruz. Ligin 2’nci yarısına çok iyi başladık. Gerek içerde gerekse de dışarıda çok iyi oynuyoruz. İnşallah bu seri sezon sonuna kadar bozulmaz."
Şu anda ilk 2 takımı yakalamak için çabaladıklarını söyleyen Furkan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu hafta deplasmanda lider Ankaraspor ile oynayacağız. Onlar bir sonraki hafta dinlenecek. Yendiğimiz takdirde büyük avantaj yakalayacağız. Bence ilk 2 şansımız yüzde 60-70 civarında. Samsunspor’da profesyonel oldum. Burada devam edip, kaleyi temelli devralmak istiyorum. İleride de inşallah takıma kaptanlık yapmak istiyorum. Taraftarımız muhteşem. Bizi çok iyi destekliyorlar. Böyle bir taraftar topluluğu önünde sahaya kaptan çıkmak büyük onur."

İA(MS/AÖ) FOTOĞRAF