SAMSUNSPOR Şirinler Taraftar Grubu, takımlarının 31'inci haftada deplasmanda oynayacağı Ankaraspor maçının masraflarını karşılamak için kampanya başlattı.
Yaptıkları tribün şovları ve kareografilerle Türkiye'de adından sık söz ettiren PTT 1'inci Lig ekiplerinden Samsunspor taraftarı, takımlarının ekonomik sıkıntı içerisinde olduklarını göz önüne geçerek harekete geçti. Şirinler Taraftar Grubu, 31'inci haftada oynanacak Ankaraspor maçının deplasman masraflarını karşılamak için kampanya başlattı. Kampanya hakkında bilgi veren Samsunspor Şirinler Taraftar Grubu Başkanı Mehmet Soykan, şöyle dedi:
"Kulübün içinde bulunduğu maddi sıkıntıları biliyoruz. Biz de 'Kendi çapımızda ne yapabiliriz?' diye düşündük. Bu şehirdeki bazı dinamikleri, siyasileri, halkı, 7'den 70'e kadın erkek herkesi harekete geçirebilmek için adım attık. Yardım kutularını şehrin belirli yerlerine koyup herkesin gönlünden ne koparsa kutulara atarak takıma destek olmasını istiyoruz. Ankaraspor maçının önemini biliyoruz. Kazanırsak fikstürde neler olacağını, herkes matematiksel olarak hesaplamıştır." 
Siyasilere ve özellikle de seçim arifesindeki tüm adaylara seslenen Mehmet Soykan, seçim için hazırlayacakları 100 afişin parasını bu kutulara atmalarını istedi. Soykan, şöyle dedi:
"Dolmuş hatlarındaki arkadaşlara sesleniyorum. Fazla değil, her gün 1 yolcunun parasını bu kutulara atın. Sigara içenler, her gün içtiğiniz sigaranın 1 paket parasını bu kutulara atın. Bunlar toplandığı zaman büyük bir rakam oluşacağına inandığımız için bu kutuları hazırladık. Takımımızın maddi sıkıntısını ürkiye biliyor. Bu kutularda biriktirerek toplanacak parayla en azından takımımızın Ankara deplasmanındaki yol ve otel masraflarını karşılamak istiyorum. Özellikle belirtmek istiyorum ki burada toplanan paralar takımımızın Ankara deplasmanını karşılamak içindir. Taraftarların deplasmana gidebilmesi için değildir." 
Taraftarların yaptığı bu davranış karşısında büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Kulüp Başkanı Emin Kar ise, '12'nci adam' olarak nitelendirdikleri Samsunspor taraftarına başlattıkları kampanya için, teşekkür etti. Saha içerisinde bir sorun olmadığını vurgulayan Başkan Kar, şöyle dedi:
"Takım, teknik heyetimiz her şeyi ile tamamen Süper Lige odaklanmış durumdayız. Son 9 haftaya giriyoruz. İçeride 5, dışarıda da oynayacağımız 4 maçtan getireceğimiz puanlarla ligi nerede bitireceğimize hep beraber bakacağız. İyi bir ivme yakaladık. 12 haftadır yenilmiyoruz. Sezon sonuna kadar da bu yenilmezlik unvanımızı sürdürmek istiyoruz. Arkadaşlarım böyle bir şeyi düşünüp bize gelmeleri bizleri de gururlandırdı. İnşallah Samsun da sahip çıkar ve azı sıkıntılarımızdan kurtuluruz. Samsunspor'a destek veren herkese teşekkür ediyorum."
 Yardım kutularının İlkadım ve Canik ilçelerinde 5 farklı noktaya koyulacağı belirtildi.

İA(MS/AÖ) FOTOĞRAF