SAMSUNSPOR'un başarılı sol beki Şaban Özel, ligin ilk yarısında kalan maçlardan en iyi sonuçları alarak ligi 30 puanla tamamlamaları halinde sezon sonunu istedikleri yerde bitireceklerini söyledi.
PTT 1'inci Lig ekiplerinden Samsunspor'un başarılı savunma oyuncusu Şaban Özel sezona iyi başladıklarını, İstanbul Büyükşehir Belediyespor gibi çok kaliteli bir takıma karşı 90 dakika çok iyi futbol oynadıklarını, son dakikada 'saçma' olarak nitelendirdiği bir gol yediklerini söyledi. Özel, "O maçtan sonra takımımızın iyi bir ekip olduğuna ve gelecek adına umut verdiğimize inandım. İleride neler yapabileceğimizi, ne kadar başarılı olabileceğimizi gördüm. Ardından Tavşanlı Linyitspor'u 3 golle geçtik. Sonrasında bir kaç hafta duraksar gibi olduk ama şuanda 9 maç sonunda 15 puan toplamayı başardık. Bu bence iyi" dedi.
Şaban Özel, takımın içeride ve deplasmandaki performansının farklı olduğunu anlatırken, "Evimizde bambaşka oynuyoruz. Burada Samsunspor'u yenmek kolay değil. İçerde çok baskılı oynuyoruz. Taraftarımızın müthiş desteği ile iç sahada daha iyi oynuyoruz. Önümüzdeki 9 haftayı iyi değerlendirip ilk yarıyı en az 30 puanla tamamlarsak sezon sonunu mutlu bir şekilde getireceğimize inanıyorum" diye konuştu.
Daha önce 5 yıl Sakaryaspor'da oynadığını ve sonrasında Sivasspor'a gittiğini belirten Şaban Özel, şöyle devam etti:
"Sakaryaspor'da taraftarı ile meşhurdur ama burası bambaşka. Türkiye'de büyük takımların taraftarları ile kıyaslanabilecek bir taraftar grubuna sahibiz. Onların karşısında, özellikle de maraton tribününün önünde oynarken insanın tüyleri diken diken oluyor. Onlar için söylenecek hiçbir şey yok. Böyle bir taraftar grubuyla şampiyonluk yaşadığımı düşünemiyorum. İnşallah bu mutluluğu yaşarız. Onlara çok teşekkür ediyorum. Onlar üzerine düşeni fazlası ile yapıyor. Geçen sezon düşmemeye oynadık ama ona rağmen 12 binden az taraftar görmedim."
Geçen sezon ligin ikinci yarısında çok transfer yapıldığını uyum sorunu görüldüğünü vurgulayan Şaban, sözlerini şöyle noktaladı:
"Bu sene 9 transfer yapıldı. Takım içerisindeki uyum çok iyi. Adnan abiden Musa abiye, aramızda hiç kibirli insan yok. Küçükler büyüklerini, büyükler küçüklerini seviyor. Aramızda takımın ahengini bozacak kimse yok. Zaten Hüseyin Kalpar hocamızın bulunduğu takımda böyle bir durum söz konusu da olamaz."