– PTT 1'inci Lig ekiplerinden Samsunspor Başkanı Emin Kar, Karşıyaka ile oynayacakları maç öncesinde futbolculara bir miktar ödeme yaptıklarını söyledi. Başkan Kar, "Geride kalan 2 maçı kaybeden bu futbolculardır. Ama önümüzdeki 3 maçı kazanacaklar da yine onlardır" dedi.
Samsunspor, pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Karşıyaka maçının hazırlıklarını yoğun kar yağışı nedeniyle Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yaptığı antrenmanla sürdürdü. Takımın son 2 haftada aldığı yenilgiler sonrasında büyük üzüntü yaşadığını belirten Kulüp Başkanı Emin Kar, "Sonuçta kaybedilmiş çok büyük bir şey yok. Daha önümüzde 22 maç var. Bu köprünün altından daha çok sular akar" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ankaraspor ve Orduspor’un ligde fark yaratan takımlar olduğunu söyleyen Başkan Kar, "Bunun nedeni, geniş kadrolara sahip olmaları. Bu takımlarda bu hafta oynayan 5 kişi, bir sonraki hafta oynamıyor, yerlerine başkaları forma giyiyor. Bunlar da hep parayla oluyor" dedi.
Mersin İdman Yurdu ve Orduspor mağlubiyetlerinin ardından yapılan bazı eleştirileri çok yanlış bulduğunu vurgulayan Başkan Emin Kar, şöyle konuştu:
"Bazı gazetelerde, 'Futbolcular paralarını almadılar da ondan oynamadılar' diyerek futbolcularımızı karalamaya çalışıyorlar. Öyle bir şey yok. Bu çocuklar öyle karakterli çocuklar ki parayla pulla işleri yok. Elbette ki profesyonel olarak para kazanmak için bu işi yapıyorlar. Biz de elimizden geldiğince hem maddi hem de manevi anlamda destek vermeye çalışıyoruz. Bu 2 maçı onlar kaybetti, bundan sonraki 3 maçı da onlar kazanacak. Bunlardan bir tanesi de Karşıyaka maçı. İnşallah oradan hayırlısı ile 3 puan alarak dönersek her şey eskisi gibi olacak."