SAMSUNSPOR'un, 1 maçlık seyircisiz oynama cezasının ertelenmesi için Tahkim Kurulu'na yaptığı itiraza olumsuz cevap geldi. Bu karara göre Samsunspor'un Mersin İdmanyurdu ile İstanbul'da oynayacağı play off final maçını Kırmızı Beyazlı ekibin kadın ve çocuk taraftarları izleyebilecek. Rakip takım taraftarları ise tribünlerdeki yerini alabilecek.
Süper lige çıkacak son takımın belirleneceği final maçında, Samsunspor Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'ndan gelen kararla şok oldu. Ankaraspor ile oynanan play off ilk maçında taraftarlarının yaptığı kötü tezahürat nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç seyircisiz oynama cezalı alan Kırmızı Beyazlı takımın yöneticileri, bu cezanın ertelenmesi için TFF Tahkim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. Tahkim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda Kırmızı Beyazlıların itirazını reddetti. Bu karara göre Samsunspor'un pazar günü İstanbul'da oynayacağı play off final maçında Kırmızı Beyazlı takımı sadece kadın ve 12 yaş altı çocuk taraftarlar izleyebilecek. Rakip takım taraftarları ise tribünlerdeki yerlerini alabilecek.
"BU KARAR KABUL EDİLEMEZ"
Konuyla ilgili açıklama yapan Futbol Şube Sorumlusu Nihat Soğuk, "Federasyonun aldığı bu kararı protesto ediyoruz. Verilen bu kararı kesinlikle doğru bulmuyoruz. Türkiye'de ilk kez uygulanacak bir karar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Biz taraftarlarımızla final oynamak istiyorduk. Ama biz inanıyoruz. Taraftarlarımızın kalpleri bizimle olacak. Bu kararın bizi olumsuz yönde etkileyeceğini düşünenleri ve bunu bekleyenleri pazar günü alacağımız sonuçla hayal kırıklığına uğratacağız" dedi.

İA(MS/AÖ) FOTOĞRAF