SAMSUNSPOR Başkanı Emin Kar, 15 Haziran’daki kongreye kadar görevinin başında olduğunu belirterek, "Bazı oyuncuların para alamadıkları gerekçesiyle serbest kalmalarını önlemek istiyoruz" dedi. PTT 1'inci Lig ekiplerinden Samsunspor’da Başkan Emin Kar, eski futbolcusu Celil Sağır ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kulübün son durumu hakkında bilgiler veren Başkan Emin Kar, haziran ayının 15’ine kadar kulüp başkanı olarak devam edeceğini belirtirken şunları söyledi:
"Sıkıntılarımız var. Paralarını almak için federasyona başvuran futbolcular var. Bunların bedelsiz olarak bonservislerini almalarını önlemek istiyoruz. İstanbul’da bazı görüşmeler yaptım. Umar’ın parasını bulduk, yatırdık sayılır. Umar bizim futbolcumuz. Kimse avuçlarını ovalamasın. 13 Haziran'da yüklü bir ödememiz var. Gekas’a ödeyeceğimiz para için çabalıyorum. Personelimize 3 aydır maaş veremedik. Bu sorunu çözmenin peşindeyiz. Hiçbir futbolcumuzun serbest kalmasını istemiyoruz. İlk geldiğimde söyledim. Başkanlığı bırakırım, ertesi gün idman seyrederim, maça giderim. Ben Samsunsporlu'yum." "JÜBİLE MAÇI YAPACAĞIZ"  Nuri Asan Tesisleri'ndeki basın toplantısında Celil Sağır’ın 23 Ağustos’taki jübile maçı hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Emin Kar, 23 Ağustos Cumartesi günü saat 17.00’de başlayacak jübile maçına değinirken şöyle konuştu:
"İlk olarak minik takımlarımızın gösteri maçı olacak. Ardından 1 saatlik konser gerçekleşecek. 18.30’da Türkiye Şöhretler Karması ile Samsun Şöhretler Karması Celil için veda maçına çıkacak. Son olarak ise saat 20.00’de Samsunspor ile Gençlerbirliği hazırlık maçı oynayacak. Güzel geçeceğini beklediğimiz bu veda etkinliğine ilginin büyük olmasını bekliyoruz."
CELİL:"VEDA MAÇIM OLACAK"
Samsunspor’un eski kaptanı ve milli futbolcusu Celil Sağır ise, "Bu veda maçı gündeme geldiğinde Emin başkanımız çok destek verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. 1994-2000 yılları arasında oynadığım dönemde forma giymiş arkadaşlarımın maçta oynayacak. Kendilerini taraftara hatırlatmaları açısından güzel bir karşılaşma olacaktır" dedi. Celil Sağır'ın veda maçında Rıdvan Dilmen ve Tanju Çolak gibi isimlerin de forma giyeceği belirtildi.

İA(MS/AÖ) FOTOĞRAF