SAMSUNSPOR 2'nci Başkanı Recep Hun, "Futbolcularımız bu inançla finali de kazanarak bize Süper Lig sevincini yaşatacak" derken kırmızı beyazlı taraftarlar, maçtan sonra Samsun sokaklarda tur attılar.
İSTANBUL YOLCULUĞU YARIN
PTT 1'inci Ligi play off 2'nci maçında deplasmanda Ankaraspor ile 1-1 berabere kalarak adını finale yazdıran Samsunspor'da büyük sevinç yaşandı. Orduspor'u her 2 maçta da mağlup eden Mersin İdmanyurdu ile pazar günü Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşılaşacak olan kırmızı beyazlı takımın bu müsabaka için yarın Ankara'dan İstanbul'a geçerek  kampa gireceği açıklandı.
"ZORLUKLARA RAĞMEN FİNALDEYİZ"
Güçlü bir rakip karşısında tur atlamanın sevinci içerisinde olduklarını vurgulayan Recep Hun, başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. Camia olarak Süper Lig'e çıkmayı çok istediklerini belirten Recep Hun, şunları söyledi:
"Tüm zorluklara rağmen adımızı finale yazdırdık. Futbolcularımızda bu inanç ve azim olduğu müddetçe finalde de bileğimiz bükülmez ve arzu ettiğimiz Süper Lige yükseliriz. Ankaraspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan kaleci Soner Şahin ve kaptan Adnan Güngör'in MR'ı çekilecek."
CEZANIN ERTELENMESİ TALEP EDİLECEK
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), Ankaraspor ile Samsun'da oynanan play off ilk maçında taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası aldıklarını hatırlatan Recep Hun, bu konuda şöyle konuştu:
"Cezanın uygulanması halinde Kadıköy'de oynanacak final maçına sadece kadın ve çocuk taraftarlarımız alınacak. Yönetim kurulu olarak cezanın ertelenmesi ve final maçında uygulanmaması için gerekli girişimleri yapmaya başladık. İnşallah bu itirazlarımız sonucunda arzu ettiğimiz karar çıkar."
CUMHURİYET MEYDANI'NDA TUR COŞKUSU
Bu arada salı akşamı oynanan Ankaraspor-Samsunspor play off rövanş maçını izlemek için Ankara'ya gidemeyen çok sayıda kırmızı beyazlı taraftar, Cumhuriyet Meydanı'na akın etti. 7'den 70'e çok sayıda taraftarın dev ekrandan takip ettiği maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak finale yükselen Samsunspor, taraftarlarını da sokağa döktü. Bayrağını kapıp araçlarıyla Samsun sokaklarında tur atan kırmızı beyazlı taraftarlar, "Şampiyon Samsunspor" diye gösteri yaptılar.

İA(MS/AÖ) FOTOĞRAF